Mitt Liv

Berättat av Jacob

Född 2010. Sandåkraskolan. 5D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

02.12.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Jag heter Jacob och är 11 år gammal. Jag bor i ett radhus i sköndal på Maria Röhls väg 28 med min Mamma, Pappa och min storebror och jag bor bredvid min bästa kompis Viktor.

Min mamma väckte mig klockan 07.20 i mitt rum. Sen gick jag ner för trappan och in i badrummet, sen satt jag på toa i fem min och sen tog jag av min pyjamas och satte på mig kläder, jag tog på mig svarta Adidas byxor, en svart tjock tröja, en mörkblå t-shirt och ett par svarta strumpor. När jag har gjort det så är klockan 07.30 och då setter jag mig och äter frukost jag åt yoghurt och granola det var riktigt gott och när det är gjort så är klockan 07.50 och då borstar jag tänderna. Sen sätter jag på mina ytterkläder och då kommer Viktor och då börjar vi gå mot skolan.

När jag och Viktor kom fram till skolan 08.05 så låste vi in våra mobiltelefoner och sa hej till alla våra kompisar. Sen började min första lektion som var svenska 08.10 på svenskan började jag på den här texten och sen 09.00 hade vi biologi men vi hoppade över den och fortsatte med svenskan till 09.30 började vår rast och nästan hela klassen var med och spelade fotboll på multiplanen och när rasten slutade 09.50 stod det 4-2. De som var i mitt lag var Viktor, Daniel, Viggo, Hugo, Casperoch Ali

Efter rasten hade vi idrott vi skulle dansa, på idrotten sa vår idrottslärare Tommy att Viktor och Daniel skulle visa den första dansleken den var kul och efter det dansade vi linjedanser det var inte lika kul. Sen var idrotten slut och alla gick till omklädningsrummet, tjejerna och killarna delar omklädningsrum för att duscharna håller på att bli renoverade så vi kan inte heller duscha.

Sen gick vi från idrottssalen till vårt klassrum och hade matematik vi jobbade med bråktal, decimaltal och lite med procentform och kopplingen mellan de olika matematik sätten. Jag sitter bredvid Viktor i klassrummet så vi jobbade med varandra. Sen gjorde vi en tallinje i matteboken och satte ut tal i den.

Vi hade lunch efter matten så vi började gå mot lunchen det blev korvstroganoff med makaroner det var ganska gott, jag sitter bredvid William och Martina i matsalen och jag åt upp snabbt så jag gick och lämnade min tallrik så fort man fick och sprang ut på rast. Jag var en av de första som gick från lunchen så jag behövde vänta lite på fotbollsplanen tills mina kompisar kom så vi kunde spela fotboll, efter 5 minuter hade alla kommit och då delade Attila in lagen jag blev i samma lag som Viktor, Daniel och nåra till vi vann med 2-1 och det var en jämn och rolig match att spela. Efter fotbollsmatchen så hade vi so det var ganska kul vi läste om Spanien och sen svarade vi på frågor om det vi läst det var vår näst sista lektion och den slutade 13.50 och på vår sista lektion som var mentorstid så pratade vi om elevrådet och matrådet, mentorstiden slutade 14.10 så det var då vi fick gå hem.

Vi gick och låste upp våra skåp och tog ut våra mobiler och sen gick jag hem med Viktor och hämtade våra kort för att vi skulle gå och äta kebab på Timone med Daniel, Viggo och några andra men först så satte jag på mina ytterkläder när jag kom hem så packade jag ner mina fotbollsskor och fotboll i min Hammarby ryggsäck för vi hade bestämt att vi skulle gå till fotbollsplanen innan vi skulle äta så vi var där i typ 2 timmar från klockan 15.00 till 17.00 vi körde vidare, det är en lek där man kör alla mot alla på ett mål med en målvakt och om man gör mål så är man vidare och när det bara är en kvar som inte har gjort mål så är den ute och så fortsätter det tills det bara finns en kvar och den är vinnaren.

Efter det var alla riktigt hungriga så vi bestämde oss för att gå mot pizzerian men jag var mer sugen på kebab än pizza så jag bestämde mig för att ta en kebabtalrik och det skulle Viggo, Daniel och Viktor också göra. Vi beställde vår mat och då märkte vi att Viktor har fått tomat på sin tallrik fast han sa att han inte ville han någon tomat så då blev han lite besviken men han tyckte ändå att det var jätte gått, det tyckte de andra också så vi åt upp vår kebabtallrik och då var alla jätte mätta förutom jag så jag tog lite från mina kompisars tallrikar och det kanske inte var så bra nu när det är Corona tider. När alla var mätta och belåtna så gick vi till multiplanen och spelade fotboll jag var på lag med Viktor och Viggo och vi mötte Hugo, Daniel, Alicia och Stella vi körde till fem men det var en jämn match och vi körde med marginal, marginal är att man måste vinna med två poäng, jag var målvakt, Viktor var mittfältare och Viggo var anfallare och lagkapten så vi lyckades vinna med 16-14 så vi kom på att vårt lag fick heta FC TIMONE. Viggo hade så ont i magen så att han sa att det kändes som om han var gravid.

Det började bli lite sen så jag, Viktor och Daniel gick hem och de andra gick till Willys. Vi gick och lämnad Daniel och sen fortsatte jag och Viktor för att vi bor bredvid varandra så vi skulle åt samma håll. När vi kom hem så gick jag hem till Viktor en liten stund och spelade FIFA tills min mamma ringde och sa att jag behövde gå hem så då gick jag hem och satte på pyjamas och borstade tänderna och sen gick jag upp och började spela en FIFA match jag ledde med så mycket att han lämnade matchen så det gick ganska snabbt.

Jag gick ner och då sa min mamma att jag behövde gå upp och lägga mig för att klockan var 22.00 så jag gjorde som hon sa och gick och la mig och somnade vid 22.23.

Publicerat

6 januari 2022

Berättat av

Jacob

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01855

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Sandåkraskolan

Klass

5D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!