Mitt Liv

Berättat av Darcel

Född 2010. Lycée International. Svenska sektionen. Sixième 2021.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

08.12.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej.

Idag ska jag berätta till er en normal dag i mitt liv.

Först vaknar min pappa eller min mamma mig. Och jag vill bara sova mer i min varma säng. Sedan går jag upp och äter frukost. I pyjamas, på morgonen ätter jag yoghurt med flingor. Och sedan så rostar jag bröd och sätter smör på mitt varma bröd. När jag väljer kläder så tar jag först min byxa, tröja, T-shirt . Sen packar jag min väska. Jag går till skolan i buss när jag kommer till busshållplatsen så väntar jag i det kalla morgon frys med min bror som är bara jobbig, och sen går jag in i bussen så ser jag alltid Flora sitta där väntande på mig, men ibland så sitter hon med någon och ser inte mig och ibland så ser jag inte Flora i bussen för att hon tog bilen UTAN att säga det till mig. Då blir jag arg för inget.

I bussen tittar jag inte skärmen men pratar till Flora om hon är här, för att vi vill prata tillsammans och vi mår dåligt om vi tittar på skärmen. Vi pratar mycket om läxor

, om oss, om andra kompisar hon pratar ganska mycket om sin födelsedag som hon kommer göra den 3 december. Sin födelsedag kommer bli super roligt för vi kommer göra milkshake och massa andra små roliga spel.

När jag kommer hem från skolan så gör jag mina läxor som är super jobbiga ibland måste jag göra mina franska läxor med Flora och några dagar om jag slutar tidigt och inte har så många läxor så leker jag på kvällen med Flora. Ibland hjälper jag hemma om det behövs. Men ofta behöver inte mina föräldrar hjälp eller är de i Paris och jobbar. På tisdagar och torsdagar spelar jag fotboll från 17h30 till 19h00. Och på onsdagar så idrottar jag från 14h00 till 16h00. Efter skolan pratar jag mycket med mina vänner på Whattsapp på klassens grupp, det som är lite jobbigt med gruppen är att de skickar för många meddelande, annars pratar jag med min familj.

SLUT

Dena text berättar om en normal skoldag i mitt liv.

Julia Darcel 2021 26/11/21

Publicerat

17 januari 2022

Berättat av

Darcel

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01907

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Lycée International. Svenska sektionen

Klass

Sixième 2021

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!