Mitt Liv

Berättat av Zahrella

Frödingskolan. 5a.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

09.12.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Hej

Jag heter Zahrella. Min dag brukar inte vara så intressant. Klockan 06:30 kommer min mamma in i mitt rum och väcker mig. Jag är alltid jätte trött. Jag brukar klä på mig kläder direkt när jag går upp.

Klockan 07:00 äter jag frukost med min mamma medans vi kollar på jul kalendern den är väldigt bra. Den slutar 07:15 då brukar jag gå in på toaletten och borsta tänderna och borsta håret.

Därefter kollar jag på TikTok i några minuter tills klockan är 08:00 då går jag till skolan.

Jag träffar alltid min bästa vän Leija vid en bro innan vi går till skolan. När vi träffas går vi tillsammans till skolan och pratar.

Så fort vi kommer in på skolgården så ser vi våran andra vän Liwia. Vi går till henne och pratar lite tills klockan 08:20. Då kommer våran andra idrottslärare Momo han är inte våran riktiga idrottslärare han är som en assistent.

Jag och mina vännner går uppför trappan lämnar våra väskor, mobiler och jacka. Sedan går vi till idrottshallen tillsammans. Det är volleyboll på idrotten det är ganska tråkigt tycker jag.

Vi går ut på rast efter idrotten jag och mina vänner går runt och pratar bara lite under rasten det är faktiskt roligt att bara prata.

Efter rasten har vi svenska och elevens val med våran idrottslärare. Vi kollar på lila aktuellt skola så fort filmen är slut så får vi svara på frågor om den. Om vi har tid efter det kollar vi på julkalendern medans vi ritar.

Sedan efter 11:00 går vi på lunch jag brukar inte äta lunch. Så min vän Iqra blir alltid arg på mig för hon vill att jag ska äta.

11:20 så får vi lunch rast. Ibland är vi inne i 5 minuter tills en lärare kommer och får damp på oss. Då går vi ut och pratar lite.

Vi går in klockan 11:50 då har vi 40 minuter matte. Matte är väldigt roligt vi jobbar med decimaltal i matten.

Efter matten har vi svenska då hämtar våran lärare Anna hon hämtar halva klassen. Till det andra klass rummet. I början på svenskan brukar vi ha 20 minuter egen läsning. Sedan skriver vi om våran dag.

När svenskan är slut så går vi till slöjden jag har trä slöjd. På trä slöjden bygger vi skåp. Vi andvänder olika verktyg som sågar, fillar och lite andra.

14:50 slutar skolan då går jag hem och kollar lite på min mobil tills min vän skriver och säger att hon kan va.

När min bästa vän Leija skriver att hon kan va så går jag ut och möter henne sen går vi hem till mig. Så fort vi kommer hem till mig kollar vi på TikTok i 10 minuter. Efter det så spelar vi minecraft eller gta och ibland fortnite. Vi brukar spela i typ 1-2 timmar sedan efter går vi ut och pratar eller är med några andra vänner.

Klockan 18:30 ungefär brukar min bästa vän gå hem. När hon har gått hem så brukar jag äta kvällsmat typ en macka eller ett äpple. Sen klockan 21:30 går jag och lägger mig det är en dag i mitt liv. Det

Publicerat

19 januari 2022

Berättat av

Zahrella

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01945

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Frödingskolan

Klass

5a

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!