Mitt Liv

Berättat av Leija

Född 2010. Frödingskolan. 5a.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

torsdag

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Hej jag vill berätta om mig en liten stund, jag är en tjej och jag heter Leija och jag är 11 år jag gillar djur men inte insekter och små kryp. Min sport är ridning Jag älskar hundar jag har haft en hund det var en Rottweiler. Jag gillar att vara med kompisar och familj det var för mig hej då.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej jag heter Leija och jag är 11 år. Jag ska berätta om min dag för dig!

Det är en normal torsdag för mig. Jag vaknar 06:30 för att gå till skolan som börjar 08:20 och jag går i femman. När jag väl vaknat går jag upp och väcker min storebror sedan går jag ner igen för att ta fram frukost. Jag tar oftast fram smörgås, smör, mjölk, mjukost ibland marmelad och puffar. När vi ätit upp så plockar jag bort och tvättar bortet. När jag är klar går jag till mitt rum för att ta på mig kläder. Sen går jag och borstar tänderna och borstar håret. Sammanlagt tar det typ en halv timme och då är klockan 07:30 så då går jag upp och kollar på min mobil en stund eller Netflix på tv, ungefär klockan 07:55 så börjar jag och min bror att gå till skolan.På vägen tar jag med sopan de är tråkig att hjälpa till ibland men man måste ju såklart göra det. Vid en korsning så möter jag upp min kompis Zahrella så går vi resten av biten till skolan tillsammans. Vi kommer oftast försent men inte så mycket längre. När klockan är typ 08:05 så är vi på skolgården och vi står på ett speciellt ställe och väntar på Liwia, vi står under en trappa. Våran lärare kommer ner och hämtar oss 08:20. På torsdagar så har vi idrott på morgonen så samlas vi klassrummet och har genomgång sedan går vi ner till idrottshallen och har idrott i en 1timme. På idrotten så gör vi olika saker och det beror på vilket tema vi har. Efter idrotten har vi rast i 30 minuter, på rasten så är jag med Kiana, Liwia och zahrella vi går oftast bara runt o pratar. När rasten är slut så har vi elevensval och svenska. Sedan går vi på lunch det är pannkakor varannan vecka och sopa med bröd. Som tur så är de pannkakor denna vecka det som är bra är att man får ta pannkaka före soppa😏 Men iallafall när vi ätit upp går vi ytterligare på våran sista rast i 30 minuter. Så gör vi inget på rasten typ vi går bara runt för det finns inte mycket att göra. Men efter rasten så går vi in på våran mattelektion som är ungefär 40 minuter. Jag hatar matte för jag är inte så bra på det jag kan ju såklart multiplikation, addition och subtraktion men jag kan inte area och sånt men jaja jag lär mig de nån gång såklart. Klockan 12:30 har vi svenska i 1 timme och 15 minuter. För sedan går vi på slöjd klockan 13:45. Jag tycker om slöjd jag har textil med Liwia och Kiana. Vi har textil tills 14:45 alltså i 1timme. Efter slöjden så går jag till kapprummet där vi hänger våra jackor och sånt ( ytterkläder)

Jag tar sällskap med Zahrella hem. Klockan är typ 3 när jag kommit hem, jag låser upp dörren jag kliver in och tar av mig skorna och jackan sedan går jag upp och tar med ryggsäcken in till mitt rum. Jag är alltid kissnödig när jag kommer hem för jag kissar inte i skolan för de är äcklig men jag kissar ibland i skolan. När jag är klar på toaletten så tvättar jag händerna med tvål såklart sedan torkar jag mig på min handduk. Sen går jag in på mitt rum och skriver till mamma på min mobil att jag är hemma, sen gör jag mellis jag tar typ alltid nåt litet som smörgås eller nåt sånt. När jag är klar så plockar jag bort och tvättar bordet och plockar ur diskmaskinen. Efter allt när jag är mätt och belåten så går jag till mitt rum och spelar eller skriver till mina kompisar Zahrella och Liwia och frågar om dem vill gå ut med mig och jag får oftast svaret ”Ja” eller ”Okej”ibland också ”Aa” . Jag får vara ute tills klockan 7 för sedan måste jag äta mat. Min favorit mat är pannkakor och dricka är smoothie och juice och frukt är kiwi, vattenmelon och banan.Min lillasyster och lillebror vill oftast att jag ska spela roblox med dem det är roligt ibland men inte alltid. Mamma vill att vi ska hoppa i säng klockan halv 9 men min syster somnar efter en timme hon vågar inte sova själv så hon sover med mig men de gör Inte så mycket. När min syster har somnat så brukar jag vara vaken en stund till sedan sätter jag på mitt alarm tills imorgon sen lägger jag mig ifrån mobilen och somnar. Det var allt för mig hejdå ha en bra dag!

Publicerat

19 januari 2022

Berättat av

Leija

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01947

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Frödingskolan

Klass

5a

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!