Mitt Liv

Berättat av Filip

Född 2008. Åsele Centralskola åk 1 - 9. 7.2.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

10.11.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag tycker om att spela med mina kompisar och vara med min släckt.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej jag heter Filip 13 år gammal och ska berätta om en dag i mitt liv 2021 och jag bor i Åsele och är född på BB i Lycksele. Jag bor i ett rött och grönt hus med 3 bröder och en syster och mamma och pappa och 6 katter och 3 katter. När jag vakna klädde jag på mig svarta jeans och en flanellskjorta och ett par svarta sockar.

Efter det bäddade jag sängen och sen gick jag på toa. Sen gick jag ner och öppna kylskåpet och tog fram mjölk, smör och ost efter det gick till skafferiet och tog fram bröd. Sen smörade jag mackorna och la på osten. Sen slog jag upp mjölken i ett glas och sedan gick jag och borsta tänderna efter det klädde jag på mig jacka, skor, mössa och vantar och tog på mig ryggsäcken och tog gympa kassen.

Sen gick jag ut till bilen och åker till skolan och på vägen till skolan ser jag en räv springer över gatan. Räven sprang in i skogen Efter det fortsatte jag åka bil till skolan. Till slut kom jag fram till skolan och fick träffa alla kompisar. Efter det gick jag på lektion. Efter skolan åkte jag hem med min morfar och då for vi hem. När vi kom hem då klädde jag av mig jackan, handskar, skor och mössa.

Efter det fikade jag kakor och saft med min familj och mormor och morfar. Sedan gick jag upp och spela med mina kompisar i en liten stund men sen skulle jag äta och då var det kyckling med ris och sås och sallad och drack mjölk. Sen gick jag upp igen och spela mer med mina kompisar.

Sedan gick jag på toa efter det gick och tillbaka och spela mer. Sen ropade min mamma att jag ska gå och sova. Då stängde jag av och gick ner och fika kvällsfika

då gick jag till skafferiet och tog fram flingor efter det gick jag fram till kylskåpet och tog fram mjölken. Sedan la jag de i en skål och hämtade en sked. Till slut gick jag och borsta tänder och efter det gick jag upp till min säng för att sova.

Publicerat

20 januari 2022

Berättat av

Filip

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01969

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Åsele Centralskola åk 1 – 9

Klass

7.2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!