Mitt Liv

Berättat av Martina

Född 2010. Sandåkraskolan. 5D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

14.11.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Hej jag heter Martina och jag är 11 år och går på Sandårkraskolan. Jag bor i Sköndal väldigt nära min skola. Jag har en mamma och en pappa, två storasystrar som är 19 och 16. Jag har också två katter som heter Yoshi och Dixie. Nu ska jag berätta vad jag gjorde den 14/11 2021. Allt började med att Mamma kom in i mitt rum Kl 09.30 och väckte mig för jag skulle på innebandyträningsmatch mot våra ärkefiender Salem. Jag hade lagt fram kläder på kvällen så det skulle vara lättare att hitta dom. Jag tog på mig min röda matchtröja och ett par svarta shorts, jag har nummer 54 i innebandy. Jag tog också på mig ett par svarta höga strumpor. I innebandy har man inte benskydd, kanske i framtiden vem vet. Fast i vanliga fall så har vi blåa tröjor men våra ärkefiender är lila och dom har inte extratröjor så vi behöver ha våra extratröjor fast vi är hemmalaget. Det här var min första match efter jag brutit min arm så jag var lite nervös. Efter jag hade bytt om så gick jag ner för trappan och satte mig i den mörkgröna fåtöljen och kollade på tiktok. Sedan kom mamma med frukost. Jag åt en banan, två nutella mackor och ett glas oboy. Det var gott. Min pappa och mina två systrar sov fortfarande, dom skulle komma och kolla senare. När jag hade ätit upp borstade jag håret och tänderna, tog på mig mina ytterskor och jacka sen så gick vi till min kompis mamma som har en stor bil och skjutsar flera spelare. När vi kom fram så hade vi en uppvärmning på 30 minuter och sen började matchen. Innebandy är en sport där man har en liten boll och en innebandyklubba, och såklart ett mål. Vi måste ha glasögon så vi inte får bollen på ögonen. När man fyller 15 så måste man inte ha glasögon men man får ha det. Matcherna är 2×20 och denna match blev 1 – 1, och Lisa i vårat lag gjorde vårat mål. Efter matchen så gick vi till cafeterian, jag köpte en cola och en delicato boll. Det var mums.

När vi var hemma så hade vi en familjestädning i hela huset. Vi dammsög, skakade av mattor, tvättade golvet och massa fler grejer. Jag dammsög i hela huset. När vi hade städat klart så gav jag min farsdag present till min pappa, det var en kopp som det stog “Worlds best dad” han blev jätteglad. Sen så åt jag makaroner och köttbullar. Jag drack också min cola som jag hade köpt i cafeterian. Jag hade ketchup till. En väldigt god lunch så att säga! Efter den goda lunchen så gick jag till två kompisar och vi spelade roblox. Ett spel som heter 3008, det spelet är fett kul. Man är på Ikea och så ska man bygga ett hus så att vakterna inte dödar en. Dom kan bara döda en på natten så på dagen är man trygg. Mina kompisar spelade på en Ipad men jag behövde tyvärr spela på min mobil, men senare så fick jag spela på Ipad. Lite senare blev vi lite trötta på att kolla på en skärm så jag Mira och Olivia som mina kompisar hette och Miras lillasyster och lillebror körde en ballong lek. Den gick till så att man ska stå i en typ ring och nudda ballongen en gång sen var det nästa och nästa. Vi brottades vi också lite. Efter vi hade gjort det så fick jag sms av min mamma att vi skulle äta Max för att det är. Det är ett väldigt känt matställe och det är väldigt gott. Det finns hamburgare, chickennuggets, pommes, munkar, fiskburgare och mycket mer. Jag tog 9 chickennuggets, en mellan pommes och en mellan cola, det var så gott. Vi hade tagit hem maten genom drive thru. Det är att man kan åka bil och bredvid restaurangen och det är ett litet fönster som öppnas och så säger man vad man ska ha och så åker man till nästa fönster och får maten. Vi åt maten till tv. Tv är en stor skärm som det finns olika kanaler på. Vi tittade på Olof Palme den osannolika mördaren. Det var bra. Det handlar om Olof Palme, en gammal stadsminister, som har blivit mördad

Publicerat

6 januari 2022

Berättat av

Martina

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01859

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Sandåkraskolan

Klass

5D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!