Mitt Liv

Berättat av Deborah

Född 2009. Internationella Engelska Skolan Jönköping. 6C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

28.11.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Deborah jag spelar fiol det finns 8 personer i min familj mina föräldrar är skilda.

Jag gillar nästan allt och vill bli en ”concept artist för tevespel”

Jag är 12 år och lär mig franska

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Det är söndag jag vaknade i ett mörkt och kallt rum det , svider i ögonen när jag långsamt gnuggar de. Jag vill bara ligga kvar i sängen där det är varmt och mysigt varför kunde inte allt komma till mitt rum istället. Jag tittar upp mot klockan vid min dörr den visar 06.15 jag behöver gå kyrkan om ca 4 timmar. Jag ställer mig upp nu lite mer vaken än innan jag går emot dörren med och öppnar den jag kände hur min mage kurrade. Jag brukar alltid äta en stor frukost så jag inte går hungrig men idag hade vi inget hemma inget bröd inga egg inga flingor och lite mjölk. Jag och min mamma skulle gå och handla senare så jag fick bara nöja mig med ett glas vatten.

Tillbaka i mitt rum tänkte jag på vad skulle ta på mig för julskyltningen senare ikväll måste ha beige, vitt eller grått dessutom måste det vara ulligt eller vinter temat. Jag har gråa kläder fast inget passar. Jag önskar ibland att jag inte behövde gå till julskyltningen även om det skulle vara väldigt kul. Nu är klockan 8 mamma har vaknat och det är dags att förbereda för kyrkan det tar inte lång tid så jag brukar bara ligga of surfa på nätet eller titta på Youtube. Tillslut när vi var redo och börja gå till kyrkan så hade jag på mig en vit kofta med ett vitt linne under och mina gråa byxor. Det låter bra tills jag säger att jag inte få ha jacka på mig till julskyltningen framför allt kommer det vara minus grader ute.

Jag och mamma börja gå men snabbt insåg att det kommer bli svårt att ta bilen för att det var full med snö, glasrutorna var frusna så vi skulle inte ha tid att skrapa bort det. Vi småsprang över parkeringen sedan började gå ner för backen. Jag bor på Öxnehaga i Huskvarna som många av er inte vet nära Oxhagskolan. Kyrkan jag ska gå till är Kungsporten som är inte mer en 10 min i väg. Så tänk dig det har precis snöat det är halt och ingen har hunnit att salta vägarna. Det gick bra i början men efter ca 3 minuter började det gå söder ut. Vi halkade och gled så mycket vi nästan ramla omkull. Vår strategi att gå med armarna krokade tillsammans var inte så effektivt.

Nu är vi bara 20 meter i från kyrkan då träffade en gammal dam som också gick till vår kyrka,hon berättade att om vi gick på kanterna av vägen så är det inte lika halt. Vi sa tack och hej samtidigt som vi gjorde som hon sa. Idag kom vi fram till kyrkan i record tid vi var bara 2 minuter sena. Vi brukar komma 5 till 7 minuter senare det är inte dåligt.

I kyrkan hade de inget speciellt de sa bara det vanlig som de brukar säga. Det var advent och om hur julspelet vi ska ha några veckor fram. När kyrkservicen var slut fikade jag med min mammas hem grupp det är en grupp som man brukar gå till varje fredag för att be och prata om gud. Sedan började vi röra oss hemåt jag ville gå en sväng till skolan. Jag brukar bara fortsätta ner för backen för att komma till skolan. Jag har gått denna vägen i 6 år tänkte jag

medan jag fortsatte upp för backen.

När vi kom hem gick jag till mitt rum och somnade på direkten och vaknade klockan 4.

Många kan tycka det är konstigt men jag brukar sova när jag tänker på många saker. Idag tänkte jag på alla test som jag kommer ha denna veckan SO- prov på Stormaktstiden och mitt Franska test. Jag och min mamma bestämde att vi skulle åka tidigt så vi kunde se oss omkring innan övningen började.

Vi tog bilen som vi hade skrapat tidigare och körde till Kristna gården. Vi såg än glims av alla stall som de hade satt up och jul dekorationerna runt fontänen framförallt scenen var alla olika grupper uppställde. När vi väl hade tittat runt torget så hade vi sett två ost, stall två handgjorda tvål , ett stall med svenska kyrkan ett annat med rostade nötter och sist men inte minst ett varm choklad stall. När vi hade tröttnat på att gå runt så gick vi dörr efter dörr för att se vad de sålde. Då träffade vi en av mina kör vänner som sa att vi skulle gå och titta in på unga företag som var en ”Pop up shop” .

Där inne fanns det sju bord med 1 produkt på varje bord det fanns coola lampor och böcker.

På ett bord så fanns det doft pinnar som var bra för miljön det luktade jätte gott men vi köpte inga för vi behövde gå tillbaka till Kristinegården. Där träffade vi Edward min kör lärare

han sa att jag skulle ta på mig ett grått linne med en tunn remsa av tyg som bälte över vad jag redan hade. Det tog inte lång tid så jag väntade tills några av mina vänner kom. Först träffade jag Vera hon är lika gammal som mig sedan pratade jag om hur kallt det var ute och vad vi tog på oss. Jag och Vera gick upp för att ha genomgång med Edwards fru som leder Jönköpings Lucia. Det var en snabb genomgång innan jag ens kunde blinka så var ute i et tåg av barn. Vi ställde oss på scenen och började sjunga vanliga traditionella sånger som Staffan och Nu tändas.

Det var allt jag gjorde söndagen den 28 november.

Publicerat

21 januari 2022

Berättat av

Deborah

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01995

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Internationella Engelska Skolan Jönköping

Klass

6C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!