Mitt Liv

Berättat av Erik

Född 2009. Internationella Engelska Skolan Jönköping. 6C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

11.11.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Erik och jag bor i Huskvarna, Jönköping. Jag bor i en villa med mina föräldrar och min lillebror. På fritiden håller jag på med friidrott, fotboll, scouter och brottning. Min favorit aktivitet är friidrott och min favorit gren är stavhopp för att det är jätte roligt och läskigt att låta staven böja sig så mycket och att få vara så högt upp i luften. När jag blir stor vill jag bli en professionell friidrottare.

Jag gillar rock från 80-talet men det gör nästan ingen i min ålder så jag lyssnar inte så ofta på musik. Mitt favorit ämne i skolan är idrott för att man får röra på sig och ha roligt. Om det inte är idrott så kan det vara matte för att jag tycker att det är väldigt roligt och det känns som det ämnet man har mest nytta för i livet.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

På morgonen hade jag en väcker klocka som väckte mig via telefonen för att mina föräldrar inte hade tid att väcka mig på morgonen. Utan väckarklockan skulle jag aldrig ha vaknat. Då hade jag min väckarklocka inställd på kl. 7 på morgonen men ibland har jag den inställd på kl. 7.45 för att jag började senare på de dagarna.

När jag vaknade valde jag kläder och då valde jag ett par jeans och en tjock tröja med en

t-shirt under därför att jag tycker att det är skönt och snyggt. Till frukost äter jag alltid gröt med äppelmos och mjölk för att man får en bra start på dagen och så är det väldigt bra för kroppen. Ibland om jag försover mig brukar jag äta müsli och mjölk men det är bara om jag har glömt att ställa in väckarklockan rätt.

Sedan gick jag till skolan som är ungefär en och en halv kilometer bort. På sommaren cyklade jag alltid med mina kompisar till skolan men när det var november gick vi för att det kan bli väldigt halt där vi cyklar. Vi åker nästan aldrig bil för att det är dåligt för miljön och det är bara onödigt att åka bil så kort sträcka.

I skolan har vi ibland datorer som vi använder för att t.ex. hitta fakta eller skriva en text. Vi använder inte datorer så ofta för att vi oftast inte behöver de som t.ex. idag. När jag kom hem från skolan den dagen hade jag en friidrotts träning. Den var sent på kvällen så jag gick hem till min kompis och så spelade vi lite pingis på hans pingis bord och så spelade vi lite spel på våra telefoner. Sedan gick jag hem och åt mellanmål så att ja skulle ha mycket energi till träningen. Hemma måste jag alltid ställa in min tallrik, bestick och glas i diskmaskinen men annars gör jag inte så mycket hushållsarbete.

Publicerat

21 januari 2022

Berättat av

Erik

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02013

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Internationella Engelska Skolan Jönköping

Klass

6C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!