Mitt Liv

Berättat av Lilly

Född 2010. Stensholmsskolan. Klass 4AB.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej!

Jag heter Lilly och är 11 år. Jag går på Stensholmsskolan i 4A. Nu ska du få höra om en dag i mitt liv.

Dagen innan ställer jag larmet på telefonen 06.05. Jag sover i min egen säng i mitt eget rum. Mitt rum ät väldigt stort och jag har en gossig matta på hela golvet. När larmet ringer kommer min mamma in som redan har vaknat och borstar mitt hår. På morgonen är det alltid så rufsigt. Sedan klär jag på mig, svarta jeans och en gul hoodie. När jag har klätt på mig går jag upp och fixar frukosten. Om diskmaskinen är klar tar jag upp den. Idag kokade jag ägg och åt fil med lingonsylt i. Jag åt också ett digestivekex. Jag äter frukost med min storebror John och min pappa Tobbe. Min mamma har redan åkt till jobbet. När vi äter tittar vi på tv. Vi sitter i en stor svart soffa och tittar på en stor TV. Oftast tittar vi på youtube, TV4 play eller svt. När jag ätit klart så sätter jag in min disk i diskmaskinen. Sedan borstar jag tänderna och ibland använder jag FLUX. När jag är klar går jag ner och fixar jag min väska. Då tittar jag så jag har packat med lås, gympapåse och min dator som vi brukar använda i skolan. Sedan går jag upp och tar det lite lugnt framför TV.

Klockan 07:10 går jag ner och klär på mig till skolan. Efter det tar jag fram min cykel ur garaget och åker till min kompis. 07:20 är jag hos min kompis Lowa och då åker vi till ett övergångställe där vi möter tre andra, Alice, Stella och Hilda. Alice är min bästa kompis. Tillsammans åker vi till skolan. Skolan börjar 08:00.

Den första lektionen är idrott. Det är mitt favorit ämne i skolan. Sedan har vi svenska, rast, svenska, rast, lunch, syslöjd och NO. På rasterna brukar vi spela kikaruta eller bara gå runt på skolan. I skolan skriver vi oftast på dator. På svenskan jobbar vi med att skriva en text och på syslöjden syr vi en flagga eller en påse. I min klass är vi 27, 10 tjejer och 17 killar. I klassrummet har man varsin bänk som man kan öppna och där i har vi våra skolmattrial. Vi sitter på en hög stol. Längst fram i klassrummet har vi en stor skärm som vi brukar titta på film på. I matsalen när man kommer in hänger man av sig kläderna och går och tvättar händerna. Efter det tar vi maten och går och sätter oss. när alla har tagit mat brukar vi ha något som heter fem tysta. Då har vi ett timglas som vi vänder på och så är vi tysta i fem minuter och äter. 14:00 är dagen slut och då cyklar jag hem med samma personer som jag cyklade med ditt. Om man vill kan man gå på fritids. Man stannar i skolan fast man har inte lektioner utan man kan vara där och leka.

Om jag hjälper till med något hemma så brukar jag ta ur diskmaskinen, duka bordet, sortera tvätt eller dammsuga.

Idag efter skolan ska jag på crossträning i Norrahammar. Om jag inte har crossträning så brukar jag va med kompisar, va på cykelträning, innebandy träning eller brottning. När jag är med någon kompis brukar vi vara mycket ute eller titta på TV och telefonerna. När vi tittar på telefonerna så brukar vi va inne på en app som heter Tik Tok eller snapchat. på snapchat kan man chata med kompisar och på Tik Tok kan man titta på folk som t.e.x dansar. När jag kommer hem äter jag något litet till mellanmål. Idag åt jag fil med lingonsylt, drack jucie och åt ett äpple. När jag ätit stoppar jag in disken i diskmaskinen och går ner och klär på mig minna crosskläder. Man har skydd överallt. Minna crosskläder är oranga.

Crossträningen börjar 18.00 så då åker vi i en stor buss. Det finns ett stort bagage och 6 sätten. Jag har en kawasaki 85 låghjuling. Den är grön. Nu är vi framme. Jag kör i den största gruppen. Det finns tre grupper. Den största som jag går i, den minsta och en mitt i mellan grupp. Den gruppen går min bästa kompis Alice i så när vi är framme brukar vi alltid prata lite innan vi går till våra grupper. Alice har en KTM 65. Den är orange. 19.30 åker vi hem och fixar våra grejer. Pappa brukar tvätta min cross och jag plockar in min hjälm, minna crosstövlar o.s.v. Sedan hoppar jag in i en varm dusch. Sen äter jag och borstar tänderna. Nästan varje dag laddar jag min dator till skolan. Jag går och lägger mig klockan 21.30-22.00 på tisdagar.

Publicerat

12 augusti 2021

Berättat av

Lilly

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01399

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Stensholmsskolan

Klass

Klass 4AB

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!