Mitt Liv

Berättat av Smilla

Född 2010. Mellanhedsskolan. 5C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

19.05.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Smilla och är 11 år. Jag gillar att vara med min familj och vänner. Men det bästa som finns är ändå att rida på min bästa vän och som även är min häst Penny. Min favorit mat är tacos och pizza och mina favorit djur är häst, katt och hund.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv

Smilla 4c

Hej jag heter Smilla och jag är 11 år.

Nu ska jag berätta om en dag i mitt liv. Onsdag 19/5. Jag vaknade kvart i sju av min pappa som väcker mig varje morgon.

Sen så gick jag upp och tog på mig kläder och gick ner till köket.

Till frukost äter jag alltid en macka med smör och ost och ett glas mjölk eller juice. Sen så går jag upp på mitt rum och bäddar sängen, när jag är klar med det så borstar jag tänderna, borstar håret och går på toa. Klockan tjugo i åtta så packar jag frukt, tar på mig jacka och skor och går till skolan tio i åtta. I skolan på so så pratade vi om en flicka som hette Sara som kom från Tanzania. Efter det så hade vi matte då jobbade vi med volym och mätte upp glas med vatten. På rasten så spelar vi kortspel, vi spelade stress. När vi kom in från rasten så skulle vi egentligen ha engelska men vår engelska lärare var sjuk så vi hade so istället.

Sen så hade vi bild då fick vi rita ett eget spel. Till lunch så fick vi broccolisoppa med pannkakor till efterrätt. På lunchrasten så spelade vi kortspel igen. Jag älskar att spela stress! Efter rasten så hade vi no då så letade vi insekter. Jag var med Filip. Vi hittade bara en myra så då så fixade han typ fem medhjälpare till oss som gick i 1:an.

Dem hittade en mask och en spindel till oss.

Sen så hade vi idrott, då så orienterade vi och sen så slutade vi.

När jag kom hem så åt jag mellis och tittade på mobilen.

Sen så bytte jag om till ridkläder och åkte till stallet med min mamma.

Min häst heter Penny, hon är brun med en vit stjärna i pannan.

Hon är den sötaste hästen i världen! tycker jag. Vi ryktade, sadlade och tränsade henne. Sen så gick vi till paddocken. Min kompis Emma skulle hoppa henne för att hon är äldre och Penny kan bli lite stark när man hoppar henne. Det gick jättebra i början men när hon skulle hoppa sista hindret så vägrade Penny och sprang till sidan och Emma ramlade in i staketet. Hon bröt inget men hon fick ont i benet. Efter vi hade borstat av henne så åkte vi hem. Då så så bytte jag om till vanliga kläder och gick upp på mitt rum. Till middag åt jag bara nudlar ramlade in i staketet. Hon bröt inget men hon fick ont i benet. Efter vi hade borstat av henne så åkte vi hem. Då så så bytte jag om till vanliga kläder och gick upp på mitt rum. Till middag åt jag bara nudlar för vi hade varit i stallet så länge. Efter jag hade ätit så gjorde jag inte så mycket, jag tittade lite på min ipad och var med min familj. Klockan kvart över åtta så gick jag och gjorde mig iordning och sen så gick jag och la mig halv 9.

Publicerat

9 september 2021

Berättat av

Smilla

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01465

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Mellanhedsskolan

Klass

5C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!