Mitt Liv

Berättat av Morris

Född 2010. Mellanhedsskolan. 5C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

26.05.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv

(av Morris 5C)

Hej! Jag heter Morris, jag är 11 år gammal och går på Mellanhedsskolan i Malmö. Idag tänkte jag berätta om en dag i mitt liv.

Morgon

Idag vaknade jag klockan 07:08. Jag väcktes av min mamma (som vanligt) och låg kvar i sängen ett tag. Sedan tog jag på mig mina kläder (en t-shirt, ett par jeans och mina strumpor). När alla kläder var på gick jag ner för trapporna i mitt hus, mitt rum ligger på andra våningen. Där nere höll pappa på att göra en god havregrynsgröt. Klockan är nu 07:25. I min gröt har jag kall havremjölk och lite agavesirap. Jag dricker också alltid en mumsig fruktsmoothie. Efter ungefär 10 minuter har jag ätit upp, nu är det dags att gå upp och borsta.

Skoldag

Jag beger mig till skolan ungefär klockan 07:55 och anländer ca 08:00. Perfekt i tid! Det ringer in och Frasse öppnar dörren.

På första lektionen har vi SO. Då jämför vi ett barns liv i Tanzania

och ett barns liv i Sverige. Vi jämförde bland annat deras matsäck och vår skolmat. När man tänker efter är skillnaden ganska stor.

Efter 45 minuter av diskussioner och jämförelse är det dags för matte. Idag ska vi laborera med vatten. Vi har nämlige just börjat med volym. Vi jobbar och mäter tills att det är dags för “tiorast” .

På rasten umgås vi och ibland spelar vi kort, speciellt “stress”. Annars brukar jag köra “king out” eller andra roliga lekar.

Vi går in igen klockan 10:10. Då är det dags för engelska . Men vi kommer inte ha det, för att engelskläraren tyvärr är sjuk. Så vi gar SO med vår mentor Ann-christin. På SO:n kör vi kahoot om barn förr i tiden. Det tycker jag är väldigt kul.

SO:n går väldigt fort och snart är det dags för bild. På bilden får vi en rolig uppgift: att rita en skärmdump av ett påhittat datorspel. Mitt spel ska vara ett överlevnadsspel med olika uppdrag. Jag tecknade en tät skog och en bikupa i ett av träden, även några tält och en lägereld. När jag blivit klar med ett sista tält var det alldeles strax dags för lunch, broccolisoppa med färskt bröd.

Vi äter upp och därefter har vi en lång rast framför oss, lunchrasten. På den rasten kör vi princess Det är väldigt roligt och vi hinner med 3 rundor innan vi går in igen.

När vi kommit in är det dags för No. Men vi stannar inte ute, vi ska nämligen gå ut och ha fältstudier. Det vill säga hitta småkryp och insekter för att sedan studera dem (vi släpper självklart ut dem igen). Jag och den jag arbetade tillsammans med hittade några ytterst intressanta exemplar. Bland annat två spindelägg och två nyckelpigor. Men att hitta nyckelpigor kanske inte är så intressant, men dessa är lite annorlunda. Den ena har ungefär 13-15 prickar och den andra har inga alls!

Efter cirka 30 minuter ska vi ha idrott. Alla byter om och går ut till den stora fotbollsplanen. Där väntar vi på vår gympalärare Henrik. Han berättar att vi ska ut i Mellanhedsparken och orientera. Vi följer kartorna och går till de olika kontrollerna. Vid varje kontroll får vi en fråga, oftast om väderstreck och riktningar. Vi hinner gå till tre olika kontroller innan skoldagen är slut.

Eftermiddag/Fritid

Jag går inte på fritids, istället går jag direkt hem. Väl hemma igen brer jag två mackor och går upp på mitt rum. Jag slötittar lite på min ipad medans jag äter mina mackor. Ganska mycket tid passerar och det är snart dags för min pingisträning. Jag packar min gympapåse med rack, frukt, vatten och gympaskor. Sedan kommer min kompis och hämtar mig. När vi är framme går vi upp till lokalen och sätter på oss skorna. Idag ska vi träna på “forehands” och på att “skära” bollen. Jag har faktiskt blivit ganska bra om jag får säga det själv. När vi har tränat klart åker vi hem igen. Hemma har pappa lagat en god vegansk middag.

Vi äter tillsammans och pratar om varandras dag. Efter ett tag har alla ätit upp och jag dukar av tillsammans med min bror. Det började bli sent så jag går upp och duschar och borstar. Till slut hoppar jag ner i min sköna säng och somnar.

Morris Lundgren, Mellanhedsskolan 5C

Publicerat

9 september 2021

Berättat av

Morris

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01471

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Mellanhedsskolan

Klass

5C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!