Mitt Liv

Berättat av Olle

Född 2010. Mellanhedsskolan. 5C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

19.05.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Brev till framtiden/ En dag i mitt liv 19/5-21

Jag vaknade ungefär klockan 06:00. Jag vaknade med hjälp av mitt alarm på telefonen. Jag låg i sängen och morna mig i en halvtimme, alltså till klockan 06:30. Då gick jag upp från min säng och gick och åt frukost. Till frukost åt jag en macka med smör på. Efter det gick jag och borstade mina tänder och mitt hår inne på toaletten. Efter det gick jag och klädde på mig. När jag var färdig så packade jag min väska. På väntan att jag skulle gå till skolan så kollade jag lite på min telefon 07:25 var det dags för mig att gå. Det tog ungefär en kvart att gå till skolan. När jag väl kom till skolan så satt jag mig på en bänk och väntade på min vän, Smilla. Så länge så kollade jag på min telefon. Smilla kom till skolan ungefär 07:50. Då snackade vi i ungefär tio minuter, för sen så öppnades dörrarna in till skolan. Då gick jag in i skolan och klädde av mig mina ytterkläder och satt mig i klassrummet.

Skoldagen började med SO vi har Ann-Christin. Då pratade vi om en tjej som hette Sara, som bodde i Tanzania. Vi pratade också om vad vi trodde hon hade i sin matsäck. Jag trodde att hon hade något bröd med fisk och vatten. Jag hade lite fel för hon hade egentligen fisk med majsgröt. Sen skulle man berätta om sin favoritmat, min favoritmat var hamburgare med pommes och en san pellegrino apelsinläsk. Efter det var det dags för matte.Vi jobbade med volym genom att hålla på med vatten. Man blev indelad i grupper av läraren Linn. Jag blev indelad i en grupp med Jacob, Julie och Oscar. Det var kul. Efter det var det äntligen rast! På rasten så spelade jag kort med Smilla. Vi spelade stress. Smilla vann mest. När vi gick in var det dags för engelska, men engelska läraren var sjuk, så istället fick vi ha Kahoot. det var roligt, men rörigt. Sen var äntligen bild. det var. På bilden så skulle vi hitta på ett spel och sen så skulle vi rita en “screenshot” från det spelet. Jag gjorde ett sjöjungfru spel. Det handlade om en sjöjungfru som hade en ond pappa som sa att hon behövde vara på hans sida men hon ville vara god. Sen var det rast. Jag kort med Smilla, igen. När vi kom in så var det NO. Vi hade en fältstudie om småkryp. Man leta upp småkryp så skulle läraren, Lennie ta bilder på dom. Man gjorde detta i par. Jag blev indelad med Emil. Vi hittade en nyckelpiga, en spindel och en myra. Sen var det dags för gympa, men innan gympa så hade vi en lite rast. På gympan så gjorde vi lite orientering. Det var inte jätteroligt. Efter det så var dagen faktiskt slut.

Efter jag hade kommit hem så kollade jag på min telefon tills min pappa kom hem (Min mamma jobbade hemma denna dag.) Jag skulle göra tomatsoppa, med hjälp av min pappa.Den blev väldigt god. Efter middagen så gjorde jag mina läxor. Jag blev färdig med mina läxor 20:00. Efter det kollade jag på min telefon igen. Nu var klockan 22:30, ungefär och det var dags och lägga mig. Efter jag så klart hade borstat mina tänder och gjort mig redo för att lägga mig så läste jag en bok. den boken hette Sally Jones och den falska rosen.

Publicerat

9 september 2021

Berättat av

Olle

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01481

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Mellanhedsskolan

Klass

5C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!