Mitt Liv

  • Mamma Marie

Berättat av Lova

Född 2010. Rönnbyskolan. 3b.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

01.06.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag är en tjej som heter Lova och är nio år. Jag har fem brorsor, fyra små och en stor. Jag har mamma- och pappavecka. Jag gillar att måla, klättra och vara med min familj och mina vänner.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknade hos pappa. Jag var lite halvvaken men sen skrek min lillebror Joel och då vaknade jag helt. Jag gick upp och kom på att jag skulle till mamma idag. Jag började packa väskan. Jag packade solkräm och kläder som jag ville ha med. Shorts, t-shirt och en klänning, mina örhängen, ett halsband, min dagbok och pennor och såklart min telefon. Jag gick upp och sa god morgon till Kattis, min bonusmamma. Jag hoppade till för jag trodde att klockan var sju och jag hade inte gjort mig i ordning än men klockan vara bara 6. Min skoltaxi kommer 7.15. Pappa bor på landet. Jag gick till badrummet och borstade mitt jättetoviga hår. Sen hade Loke, min andra lillebror vaknat. Jag frågade Kattis vad jag skulle ha för klänning, för jag visste inte. Hon sa att jag skulle hämta några klänningar som hon skulle välja mellan. Jag hämtade två klänningar. En som var helvit och den andra rosa med svarta hjärtan. Hon valde den som var rosa med svarta hjärtan. Sen frågade jag vilka skor jag skulle ha. Hon fick välja mellan två par skor, båda var vita, men ena var mer sandaler och andra var mer tofflor. Hon valde de som var mer sandaler. Så jag packade ner den vita klänningen och de toffelaktiga skorna. Sen klädde jag på mig och jag och Kattis spelade vårat spel på min mobil, ett finn fem fel-spel. Sedan vaknade pappa också och gjorde frukost till mig. Jag åt två leverpastejmackor och ett glas mjölk. Jag åt båda mackorna ganska snabbt men hällde ut mjölken för jag gillar inte ljummen mjölk, mest kall. Sen spelade jag och Kattis lite mer innan vi skulle åka. Pappa satt och bajsade. Sen gick Loke och Kattis till bilen. Och sen kom pappa också med Joel. När de gick sa pappa hej då och jag ställde upp alla skor för ”Molly mus”, vår robotdammsugare, var på. Jag gick ut med min tjocka platspåse och rygga och väntade på taxin medan jag spelade ett roligt spel på mobilen. Sen kom hon som körde taxin och vi började köra till min nya skola som jag bytt till för några veckor sedan eftersom den är närmare mamma. Jag spelade en liten bit av vägen, sen började jag må illa så jag slutade.

Sen när vi var framme så väntade två bilar på en kille som gick över vägen så vi fick också stanna. Sen körde vi in på parkeringen. Jag gick av och sa hej då. Jag började gå mot min dörr och då såg jag Freja och nån annan. Freja är min kompis. Jag gick in och lämnade mina saker. Sen gick jag ut igen och in igen för att messa mamma och fråga när jag skulle gå hem. Sen gick jag ut igen men jag ville inte köra A-jaga eller Zombie-jaga, det är två lekar. Jag väntade på att Moa skulle komma. Det är min andra kompis. Tillslut kom hon. Hon lämnade sina nycklar på fritids och checkade in sig. Sen ringde jag mamma och frågade om jag och Moa kunde leka efter skolan. Vi gick ut och pratade lite. Sen sa fröknarna att vi skulle in men klockan ringde aldrig. Sen när nästan alla var inne, då ringde klockan och då kom resten in.

Första lektionen var Rita och Sandybell och vår musiklärare där. Det är mina lärare. Vi hade musik och på musiken delade vi in oss i två grupper och körde ett musikquiz. Sen kom Karin, vår svenskalärare och hade svenska. Vi jobbade med ett papper på svenskan men vi hann bara framsidan sen var det rast. Jag tappade bort Moa på rasten så jag bara satt i ett hörn på skolgården och tänkte på något med Freja. Sen när vi kom in sa jag till Moa att jag hade letat efter henne. Sen kom vår mattelärare in, Maria, och hade matte. Vi hade ganska lång matte. Sen sa Maria att vi skulle lägga ner matteböckerna, tvätta händerna och sätta oss på våra platser igen. Hon pratade lite och vi skulle ställa upp i led för att gå till matsalen. Idag var det sygruppen som skulle gå först och jag är med i sygruppen. Vi har en sy- och en trägrupp. När vi stod i leden pratade några ganska mycket så den andra gruppen, trä, fick tydligen gå först. En i mitt led. Han blev jättearg och ville slänga sin stol i golvet men Sandybell sa till. Sen kastade han ändå någon annan stol i golvet. Det lät jättehögt. Sen tillslut gick vår grupp till maten. Alla förutom killen. När vi satt vid bordet satt jag och Freja och pratade om att killen aldrig kom. Sen gick vi tillbaka till kapprummen och satte på oss skor och gick ut.

Moa skulle köra zombie-jaga så jag körde a-jaga istället. Sen såg jag Freja och Linnea som satt i ett hörn vid en sten. Jag sa att jag inte var med på a-jaga och sprang dit. Nellie kom också dit och som satt och suckade över zombie-jagan för dom hade ändrat reglerna. Sen gick vi in och hade SO med Catarina, vår fröken. Vi kollade på tre filmer. Sen var skoldagen slut. Moa ringde sin mamma från min mobil och frågade om vi kunde leka. Sen ringde jag min mamma igen och frågade om vi kunde leka. Såklart kunde vi det så vi checkade ut oss och gick hem till henne. Hon har en pool så vi skulle bada i den. Hennes storasyster Ida var hemma och hennes kompis skulle komma och bada. Först åt jag och Moa Mellis, mjölk och flingor. Sen satte vi på oss badkläder och började bada. Moa hade en gul bikini, hon tyckte den passade henne så bra. Jag hade en ganska färgglad med löv på. Vi lekte olika lekar med hennes storasyster och hennes kompis. Sen lekte jag och Moa själva. Vi gjorde rent badleksaker och två par tofflor. Jag hade dom svarta och hon hade dom vita och vi badade med tofflorna. Sen lekte vi att vi var två bästisar och en tjej puttade i oss i vattnet hela tiden och var dum mot oss. Sen räddade två killar oss. Sen ringde mamma och förstörde. Hon sa att jag behövde åka hem för att Noel (min lillebror) kanske skulle till sjukhuset. Jag skulle ändå hem klockan fem som hon var för att göra läxan. Jag gick hem och Moa följde mig en liten bit. Men Noel behövde inte åka till sjukhuset. Jag gjorde läxan sen åt vi. Vi gjorde en läsläxa och jag läser en bok som heter Athena. Den är ganska bra. Till maten åt vi falukorv och spaghetti och min bonuspappa sa att vi behövde grönsaker. Efter maten firade vi mors dag som var igår. Vi åt parmaskinka och ost och ostfralla. Gott! Efter det började vi skriva det här, jag och mamma. Jag drack lite vatten och spillde på mig själv och nu ska jag snart duscha och mysa lite om vi hinner. Jag brukar lägga mig kl 21. Om jag hinner ska jag kolla på telefonen. Jag brukar titta på tiktok eller spela. Ibland kollar jag på youtube, snapchat och instagram också.

”Hjälper du till hemma” – mamma tycker att jag gör det mesta som jag ska utan att hon behöver säga till och att jag hjälper till om jag ber henne men att jag inte tar så mycket egna initiativ. Det jag gör hemma är borstar tänder och hår, väljer kläder, viker in min tvätt, gör läxor, gör frukost och plockar undan i mitt rum ibland och plockar in min disk i diskmaskinen. När mamma och bonuspappa Crille ber mig så passar jag min lillebror och städar mitt rum. Jag har en app på mobilen där jag fyller i vad jag har gjort och skickar till mamma. Hon godkänner det så att jag får veckopeng.

Publicerat

24 juni 2020

Berättat av

Lova

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00637

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Rönnbyskolan

Klass

3b

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!