Mitt Liv

Berättat av Amanda

Född 2011. Herrhagsskolan. åk.4.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

26.10.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Hej, jag heter Amanda och är 10 år. Jag gillar att träna gymnastik, dansa, sjunga och att vara med kompisar. Min favoritfärg är lila och mina favvodjur är hundar och katter. När jag inte tränar gymnastik, dansar, går i skolan eller är med kompisar är jag med min familj, ritar eller gör läxor. När jag är med mina kompisar brukar vi shoppa, baka eller dansa. Jag har även en liten lillasyster som heter Isabelle och är 7 år. Min lillasyster brukar även kallas för drama drottningen eller presidenten på hasselbacksvägen.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej, jag heter Amanda och är 10 år. Nu tänker jag berätta hur en helt vanlig dag ser ut för mig. Det börjar med att mamma väcker mig klockan 06:20 sedan går jag upp och äter en macka med ost och skinka och ett glas vatten. Efter att jag ätit frukost klär jag på mig, borstar tänderna och borstar håret. När klockan är 07:25 börjar jag klä på mig jacka, mössa och vantar för att sedan cykla till skolan. Ibland cyklar jag med en kompis och vissa dagar cyklar jag själv. När jag kommer fram klockan 07:50 ställer jag mig vid dörren för att vänta på mina kompisar som kommer ungefär 10 minuter efter mig. När alla har kommit klockan 08:08 öppnas dörrarna och vi går in för att klä av oss ytterkläderna. När jag tagit av mig ytterkläderna går jag till mattelektionen. Efter att mattelektionen är klar stannar jag kvar och har ytterligare en mattelektion innan rasten. När mattelektionen är klar klockan 09:30 går jag och mina kompisar och klär på oss ytterkläderna. När vi har tagit på oss ytterkläderna går vi ut på vår första rast för dagen.

När vi kommit ut leker vi på skolgården fram till klockan 10:00, då klockan ringer och rasten är slut. När rasten är slut rusar jag och mina kompisar in för att sen gå till SO lektionen. När SO lektionen är slut går jag till bilden i bildsalen. När bilden är slut går hela klassen upp till övervåningen för att äta lunch klockan 11:20. Efter lunchen går jag ut på lunchrast klockan 11:40. Efter lunchrasten går jag in och har svenska lektion. När svenska lektionen är slut går jag till engelskan och efter engelskan har jag ytterligare en svenska lektion innan jag slutar för dagen klockan 14:20. Efter skolan cyklade jag till kören i Sankta Katarina kyrka.

När kören är slut cyklar jag hem. När jag har kommit in och tagit av mig ytterkläderna går jag till köket och gör en macka med ost och skinka. När mamma kommit hem med min lillasyster, Isabelle, lagar mamma kvällsmat. Efter vi har ätit går jag till mitt rum och håller på lite med min mobil och sociala medier i några timmar. Sedan går vi och borstar tänderna och borstar håret. Efter det går vi och lägger oss. Det var allt jag hade att berätta om hur en vanlig dag ser ut för mig.

Av Amanda Matilda Thunström

Publicerat

10 november 2021

Berättat av

Amanda

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01551

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Herrhagsskolan

Klass

åk.4

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!