Mitt Liv

  • Ida Alexandersson

  • Ida Alexandersson

  • Ida Alexandersson

  • Ida Alexandersson

  • Ida Alexandersson

  • Ida Alexandersson

Berättat av Ida

Född 2010.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

12.11.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv

• mitt alarm ringer 06.20. Men jag går upp typ 06.30. När jag har gått upp så tar jag på mig kläderna som jag valt kvällen innan. Sedan fixar jag iordning mig i badrummet. Efter det kammar jag håret. Då är klockan ca 06.50. Sedan går jag ut i köket. Där tar jag oftast fram brödrosten, två mackor, bregott smör och ost. Medans jag sätter bröden i brödrosten så fyller jag ett glas med vatten. När bröden är klara, jag gillar när dom är typ gyllenbruna, brer jag smör på och skivar ost som jag lägger på mackan. Sedan sätter jag ihop dom så det blir en dubbelmacka, det är supergott. När jag käkat min frukost (jag och mina kompisar brukar kalla de frulle) går jag till badrummet och borstar tänderna. Senare efter det sätter jag på mig ytterkläderna. Jag har en beige vinterjacka, ett par svarta skor, en mörk gul mössa och ett par svarta handskar. Jag säger hejdå till min familj och går ut.

• jag går med mina vänner till skolan. Först så möter jag Moa vid hennes hus, vi går sedan tillsammans till Ester, hon väntar vid sitt hus. Sedan går alla vi tre upp till en busstation, där möter vi Evie. Vi är bästa vänner. Efter det går alla fyra till skolan. Vi går på Hisingstorpsskolan, Evie och jag går i 5A och Moa och Ester går i 5C. När dom ringer in så går jag och Evie till A-dörren och Moa och Ester till C-dörren. Vi startar våra lektioner. Alla har fått varsin lärplatta som man tar med sig hem och sedan med till skolan. Jag packar upp den från väskan och lägger i min bänk. Dom vanligaste ämnena som vi har nästan varje dag är: svenska, matte, engelska och SO/TK.

Engelska, SO/TK har vi inte varje dag men rätt ofta. Alla ämnen i skolan som jag har just nu är:svenska, matte, SO/TK, fysik, engelska, biologi, NO, musik och idrott.

Vi äter även lunch i skolan men man får ta med sig frukt eller en macka som man kan äta på rasterna.

Det vanligaste som serveras i skolan är: panerad fisk, hamburgare, kikärtsbiffar, pasta bolognese och potatismos med korv. Själv tycker jag att skolmaten är rätt äcklig.

Vi har två raster per dag. Den första är på förmiddagen, den är 20 minuter lång. Den andra är på eftermiddagen och är 30 minuter.

När vi slutar sätter vi upp stolarna på bänkarna och hämtar våra mobiler som vi lämnade in på morgonen.

• jag brukar gå hem själv efter skolan. Det tar ca 15 minuter att gå hem till mig från skolan. När jag går hem kollar jag oftast på mobilen om jag inte går med några kompisar.

• När jag kommer hem så tar jag av mig ytterkläderna och hänger av mig ryggsäcken. Sedan går jag ut till köket och fixar mellanmål. Till mellanmål äter jag oftast en rostad macka med ost eller salami eller en skål med yoghurt och jag dricker te eller vatten till. Eftersom jag ska rida idag så går jag och tar på mig mina ridkläder. Jag hämtar även min hjälm, mina skor och min CRW ridkappa eftersom det börjar bli kallt nu. Jag åker med Evie till stallet.

• Hon rider lektionen före mig och jag efter henne så ibland stannar hon och tittar på mig. Jag tittar på hennes lektion om hästen jag ska ha är iordninggjord men om den inte är det så måste jag gå upp till stallet under Evies lektion och fixa hästen jag ska ha. Vi rider i 45 min och vår ridlärare heter Petronella. Om ingen ska ha hästen på lektionen efter mig så går jag upp med den till stallet. Efter det så kommer min mamma och kör hem mig och Evie om hon tittade på min lektion. Mamma brukar alltid ta med sig något till oss som vi kan äta i bilen hem.

• när jag kommit hem så duschar jag i cirka 20 min. Efter det går jag upp till mitt rum och sätter på mig pyjamas. Vi äter mat tillsammans hela familjen och kollar på en film. Sedan går jag och lägger mig typ 22:00.

Ida Alexandersson 12/11-21

Publicerat

29 november 2021

Berättat av

Ida

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01601

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Hisingstorpsskolan

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!