Mitt Liv

Berättat av Ellie

Född 2010.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

10.11.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv

Jag vaknar nästan aldrig av mitt alarm. Oftast kommer mamma in och väcker mig. Sen tar jag på mig kläder, oftast jeans och en tröja från min klädhängare. Håret har jag oftast färgat rosa och så sätter jag upp det med en hårklämma eller något annat. Frukost äter jag vid matbordet. En frukost 2021 kan vara tillexempel macka, smoothie, toast, oboy, gröt och juice. Jag går sedan till badrummet och borstar mina tänder med min eltandborste. Efter det tar jag min tjocka jacka, mina svarta skor och ett par vantar eftersom att det är november just nu. Vilket innebär att det är kallt. Väskan har jag packat med läxor och min iPad som vi använder i skolan. Det är en läsplatta som man kan skriva på. Sedan går jag till skolan. På vägen dit hämtar jag upp min kompis.

När vi är framme tar jag av mig ytterkläderna. Inne i klassrummet är det bland annat bänkar, stolar, bilder och en classroom screen. Classroom screen är typ en gigantisk tv. Som lektioner har vi tillexempel matematik, svenska, so, no och engelska. På våra lektioner jobbar vi ofta i böcker och använder våra iPads. När vi har matte räknar vi i en bok som heter formula. Vi har precis börjat jobba om geometri. Det handlar om former och ytor och så. En till ny sak som vi har börjat med är teknik. Vi blockprogramerar, det är faktiskt rätt kul och fascinerande. Under dagen kanske vi har fått några nya läxor. När skolan är slut, ungefär runt klockan tre på eftermiddagen, går jag hem. Samma kompis som jag går till skolan med går jag hem från skolan med också. Vi går igenom hela skogen och förbi lite hus. Det tar ca 10 minuter.

När jag är hemma äter jag mellanmål. Då kan det nästan vara som en lunch typ nudlar, pasta, eller något annat. En annan sak jag gör ibland efter skolan är att släppa ut mina katter. Den ena är orange och den andra är grå. Sen tar jag på mig träningskläder, sätter upp mitt hår i en bulle och börjar gå till bussen. Med bussen åker jag till min träning, eller ja jag åker till en busshållplats som ligger ungefär vid idrottshuset. Jag tränar rytmisk gymnastik. Du kanske har hört talas om det eller inte. Vi tränar i ungefär i 3h. Vilket många tycker är väldigt långt. Men det går snabbt när man har kul. Sen kommer min mamma eller pappa och hämtar upp mig och vi åker hem. Jag tar en dusch och sen äter vi kvällsmat. Till kvällsmat kan det bli väldigt olika. Jag är vegetarian, det betyder att man inte äter kött. Senare på kvällen tar jag på mig pyjamas och borstar tänderna igen. Under dagen har iPaden tappat procent så då går jag och sätter den på laddning. Efter det sätter jag alarm på min mobil och höjer volymen, även fast jag vet att jag inte kommer vakna av det imorgon. I min säng har jag täcke, kudde och en squishmallow. Det är ett gigantisk gossedjur. Han har jag döpt till Puffe.

Ja det är typ en vanlig dag i mitt liv!

Publicerat

1 december 2021

Berättat av

Ellie

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01633

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Hisingstorpsskolan

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!