Mitt Liv

Berättat av Leah

Född 2010.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

08.11.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

EN DAG I MITT LIV!

Först vaknar jag när mitt alarm ringer 06:30 på mobilen. Då brukar jag vara ganska trött. Efter en stund går jag upp ur min säng och går på toa. Efter det går jag ner och kollar på mobilen, min mobil är en iPhone 11 som är svart. Sedan gör jag min frukost. Jag gör smoothie med frysta jordgubbar, frysta bananer och kvarg. Jag gör också en macka med Nutella och ett glas vatten. Efter jag har ätit går jag upp till mitt rum och tvättar ansiktet och tar en ansiktskräm. Efter jag har gjort det så tar jag på mig mina kläder och kläderna är ett par vida jeans från H&M som är svarta, en kort svart T-shirt, en blå hoodie från Lindex och ett par vita kortstrumpor. Efter en stund går jag ner och borstar och plattar håret med en plattång. Efter det borstar jag tänderna med min vanliga tandborste och tandkräm och går på toa. Efter ca 10min när jag har borstat tänderna går jag till hallen och tar på mig mina Nike Air Force One som är rosa och är från Nike. Efter det tar jag på mig min svarta jacka från Stadium..

När klockan är ca 07:40 åker jag till skolan och när jag kommer dit är klockan ca 07:45. När jag är där så pratar jag med Molly innan vi får gå in i skolan/klassrummet. Klockan 08:00 börjar skolan och vi sitter i klassrummet och har massa lektioner och sedan när klockan är ca 12:00 så är det dags för lunch. Efter lunchen är det lunchrast och den är i ca 30min lång. Sedan går vi in och har några lektioner och efter det slutar vi för dagen. När vi slutar 13.30 är jag hemma ca 15min efter vi har slutat.

När jag kommit hem så äter jag ibland Fattiga Riddare till mellanmål. När man gör Fattiga Riddare behöver man bröd och sedan gör man typ som en smet och doppar bröden i smeten. Därefter steker man dem i smör sen doppar man dom i kanel och socker. När jag gjort det så går jag och kollar på tv eller mobilen i soffan och äter mitt mellanmål. Jag busar med vår hund Sune en stund.

Oftast åker jag upp till stallet klockan 16.00. När jag kommer till stallet fixar jag med hagen, då mockar man och fyller på vatten eller byter vatten. I boxen så mockar man, byter vatten och fixar hästens mat. Maten består både av hö och havre och så vidare. Sedan tar jag in min häst som heter Calle, tar av täcket, borstar honom, sadlar, tränsar och sedan går jag till ridhuset. Där hoppar jag upp och skrittar Calle typ 10min. Efter det cirka 8min trav och sedan cirka 10min galopp och efter det skrittar jag i 5min. Efter allt det så fortsätter jag med att jag börjar trava lite och sedan galopp och sedan travar jag och sedan skrittar jag i ca 8min. Efter det går vi in i stallet och tränsar och sadlar av, borstar av och sätter på täcket. När alla är klart i stallet med Calle åker vi hem.

När vi kommer hem så lagar vi mat och ibland äter vi spagetti och köttfärssås. När jag har ätit går jag och duschar, efter det går jag och kollar på tv och kollar på Netflix. När jag gjort det en stund så går jag upp till mitt rum och fixar med vilka kläder jag ska ha dagen efter, borstar tänderna, tar en kräm och när jag gjort det går på toa och sedan lägger jag mig i sängen och kollar på mobilen. När jag känner mig trött lägger jag ifrån mig mobilen och somnar. Sen sover jag tills klockan 06.30 på morgonen dagen efter.

Publicerat

2 december 2021

Berättat av

Leah

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01657

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Hisingstorpsskolan

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!