Mitt Liv

Berättat av Millie

Född 2010.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

09.11.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv

En vanlig dag i mitt liv. Jag har skilda föräldrar så jag berättar lite om när jag är hos mamma och pappa. Jag är 10 år gammal fyller år om ungefär två veckor. Nu är det den 8/11-21, jag fyller den 21/11 då fyller jag 11 år. Jag går på Hisingstorpsskolan i klass 5B. Jag har en lillasyster, en bonus mamma, en bonus syster som är 18 år gammal och en bonus storebror som är 15 år gammal. Har också två hundar hos mamma och en häst hos mamma.

En morgon i mitt liv, då vaknar jag klockan 06:30 när jag vaknat tar jag min mobil och kollar på den tills det är dags att göra iordning mig, så är det hos både mamma och pappa. Sedan går jag upp ur sängen och bestämmer vad jag vill ha på mig. När jag har bestämt vad jag vill ha på mig, då tar jag på mig kläderna. När jag är hos pappa då kan det bli ett par blåa jeans som är utsvängda med en litet snitt längst ner på där dom är utsvängda, till det kan jag ta en grå Levís hoodie som är grå med strumpor och sånt till. Om jag är hos mamma kan det bli ett par raka byxor som är svarta och en blå sweatshirt och strumpor. Sen går jag på toa, tvättar ansiktet, borstar håret och smörjer in ansiktet. Sedan när klockan är runt 07:10 går jag och äter frukost en macka med smör och ett glas oboy eller mjölk. Så brukar det va både hos mamma och pappa. När klockan är ungefär 07:20 har jag ätit upp och då går jag och borstar tänderna. Sen när jag gjort klart det kan klockan vara runt fem i halv åtta, då sitter jag med mobilen tills klockan är halv åtta. Efter 5 minuter är klockan 07:30 och då tar jag på mig skor och jacka. Sen går jag ut och hämtar min cykel för jag och min lillasyster Elsa cyklar till skolan. Sedan börjar vi cykla, vi kommer fram till skolan runt kvart i åtta. Men när jag är hos mamma brukar jag cykla fem minuter senare jag cyklar med min lillasyster då med vi är framme runt 07:40 när vi är hos mamma sen är det likadant som hos pappa. Då låser jag fast cykeln och går till mina kompisar som står under ett tak utanför vårt klassrum. Där står vi bara och pratar, vi kan också spela lite på mobilen eller kolla på tiktok eller något. Efter en stund när klockan blivit 08:00 då får vi gå in i skolan och ta av oss våra skor och jackor.

Sen har vi lektioner vi börjar med matte, sedan bild och sen rast efter rasten har vi biologi/engelska. När vi haft dom lektionerna har vi lunch, det brukar bli fisk på tisdagar som jag berättar om nu till fisken får vi oftast potatis och lunch. På tisdagar sitter jag vid samma bord som Leah, Molly, Emma, Oscar och Lukas. Efter lunchen har vi rast jag brukar spela fotboll på rasten. Sedan som sista ämnet har vi tre korta 20 minuters lektioner först engelska i 20 min, efter det so i 20 min men just nu har vi teknik istället och som sista ämne har vi svenska i 20 min. På tisdagar slutar vi 13:30 en av våra tidigaste dagar. När vi har slutat får vi våra mobiler av lärarna. Tar på mig mina kläder och låser upp cykeln, och cyklar hem. Det tar ungefär 9 min hem till pappa och runt 7 min till mamma tror jag.

När jag är hemma äter jag mellanmål och kollar på mobilen på youtube eller något annat. Till mellanmål hos mamma brukar jag äta rostad macka och dricker mjölk till. Hos pappa kan jag äta rostad macka och mjölk eller fil och puffar. Sedan när jag ätit upp, då brukar jag åka upp till stallet om jag är hos mamma. När jag är hos pappa är det fotbollsträning på tisdagar och torsdagar. Men när jag hos mamma har jag träning med min häst Ärtan som han heter. När jag ska till stallet byter jag om till stallkläder ett par svarta ridbyxor har jag när jag åker och tränar en tröja som ärt svart och lite grå ett par ridstrumpor som är svarta. Har också en jacka som är blå och lite längre ett par gympaskor och en mössa om det är kallt. Det tar typ bara 2 min att åka till stallet, så när vi är framme mockar mamma jag gör hans mat. Sedan när det är klart tar vi in honom. Borstar och gör iordning honom för att åka transport. Vi lastar honom när vi borstat klart och fixat. Det tar ca 30 min att åka dit. Sen när vi framme efter ca 30 min, tar vi ut honom sadlar tränsar gör vi i transporten. Jag tar på mig ridstövlar en väst som skyddar så man inte skadar sig ifall man trillar av och en hjälm. Vi rider fram när vi är klara i ett ridhus i ca 15 min. När vi gjort det börjar vi träna, jag tränar med tre andra och min tränare heter Anne. Jag tycker hon är jättebra och duktig tränare. Vi tränar i 1 h ungefär brukar bli lite mindre. Sedan när vi tränat klart tar vi av sakerna och lastar in igen. Tar runt 30 min hem också. När vi är hemma sendan, brukar klockan va runt kvart i åtta typ. Tar ut alla saker och åker hem sen. Jag duschar äter mat och borstar tänderna sen. Jag går och lägger mig lite olika tider varje dag kollar på mobilen en stund och sedan ska jag sova. Så kan en kväll hos mamma se ut. När jag är hos pappa har jag har fotbolls träning. Då tar jag på mig fotbolls kläder och ett par fotbollsskor. Pappa brukar köra mig till fotbollen. När jag är där brukar det va 20-15 min kvar då spelar jag bara med min kompisar lite. Mina tränare heter Tina, Alex, Karin, Issa som han kallas och Kristian. Vi tränar i en timme och en kvart oftast. Sedan när fotbollsträningen är klar åker jag hem pappa hämtar mig. Duschar när jag är hemma äter sedan och efter det borstar jag tänderna och går och läger mig och kollar på min mobil tills jag ska sova. Så kan min dag se ut både hos mamma och pappa.

Publicerat

2 december 2021

Berättat av

Millie

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01677

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Hisingstorpsskolan

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!