Mitt Liv

Berättat av Linn

Född 2010.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

11.11.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Linn och är elva år. Jag gillar att titta på film med min mamma. Jag gillar mina vänner, familj, djur och mycket annat. När jag är hemma gillar jag att gosa med vår 2åriga svarta labrador Teddy och vår 16 åriga vita katt Skattan ( men inte tillsamman, för att dom är inte helt trygga med varandra än) jag gillar gymnastik och har gått på det i ca 7-8 år.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv

På morgonen vaknar jag av att mamma eller pappa väcker mig ungefär runt 06:30 eller runt 07:00, om jag har tur ligger vår katt Skattan i min säng och sover. Jag tar på mig en hoodie och ett par svarta byxor. Sedan går jag uppför trappan och klappar vår familjehund Teddy som också är pappas första ledarhund. Strax efter går jag till köket och då har min pappa eller mamma gjort gröt, eller satt fram flingor och mjölk eller müsli och fil. Efter jag och min tvilling syster ätit upp våran frukost går vi till badrummet och kammar håret och borstar våra tänder.

När klockan är runt halv åtta tar vi på oss ytterkläderna och lägger våra lärplattor och en frukt i väskan och går tillsammans till skolan. På vägen till vår skola är det väldigt mycket uppförsbackar så vi är lite svettiga när vi kommer fram på morgonen till skolan. En dag i skolveckan har jag sånglektion, då måste jag gå ifrån lektionen eller rasten och springa iväg med min syster och sjunga i Fjällstugan. På en dag har jag antingen sång och gymnastik, fotboll, tennis, orkester och balett, fiol eller bild, men just idag har jag ingen aktivitet. En dag i skolveckan så åker jag och min syster med bussen till Kulturskolan och spelar fiol direkt efter att skolan har slutat. Men dom andra dagarna så går vi hem. När jag och min syster går hem är det för det mesta plan mark och nerförsbacke.

En stund efter vi har gått hem från skolan är vi hemma i vårt hus, det är ett parhus, vårt hus är ganska gammalt men i huset har vi renoverat vår tvättstuga, två badrum och mitt sovrum. Om några år planerar vi att renovera köket. Mitt sovrum är det största sovrummet i vårt hus, men det är ganska kallt! Men det är för att den delen mitt sovrum ligger i är under marken så på vintern så måste man höja värmen på elementet. När vi är hemma så fixar jag lite mellanmål. Om jag är extra hungrig gör jag fruktsallad av banan, äpple och en apelsin. Medan jag äter brukar jag titta lite på iPad eller så brukar jag läsa en bok. Jag läser serien Nikkis dagbok och är på bok 5. På kvällen brukar ibland hjälpa mamma och min syster att ta hand om Skattans öron, vi sprutar in ett medel i hans öron för att han har en öroninflammation just nu. Sen efter ett tag går jag och spelar Sims på min iPad. Jag tröttnar efter en stund och då går och tittar på tv med mamma, vår katt gillar också att titta på tv med oss så han ligger i mammas knä och spinner. Vi brukar kolla på Hela Sverige bakar, det går ut på att man ska baka något på tid som juryn har bestämt som dom sedan ska bedöma, men om inte det finns ett nytt avsnitt kollar vi på Mer panik i tomteverkstaden eller en film. Efter ca en timme eller så är programmet slut och då måste jag gå och borsta tänderna och gå och lägga mig. När jag har tagit på mig min sovhoodie och ett par mjukis shorts går jag och lägger mig i min säng. Min pappa kommer och säger god natt med Teddy som ger mig en liten slick på handen. Efter en liten stund kommer min mamma som också säger god natt. Om jag hinner brukar jag läsa en stund, men sedan blir jag så trött att jag tillslut somnar.

Publicerat

2 december 2021

Berättat av

Linn

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01701

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Hisingstorpsskolan

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!