Mitt Liv

Berättat av Nora

Född 2010.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

14.11.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Se brevet ovan

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej,

Jag heter Nora och är elva år gammal och går i femman.

Jag har ett larm i min mobil, men jag vaknar typ aldrig av det men, min mamma eller pappa brukar nästan väcka mig klockan 07.00. Sedan går jag upp och äter mjölk och flingor, klär på mig och borstar tänderna med min eltandborste.

Jag brukar alltid ta fram kläder dagen innan, det brukar vara en Hoodie och ett par jeans. Sedan brukar jag antingen gå till skolan eller så skjutsar min pappa eller mamma mig till skolan med bilen.

När jag kommer till skolan innan klockan 08.00, brukar alltid vår klass stå och snacka och kolla sociala medier utanför skolan, sedan går vi in och har våra lektioner. Skolan börjar 08.10.

Vårt schema brukar vara att vi har först matte och jobbar i NOMP och på lärplattorna, sedan brukar vi ha svenska, då vi kanske jobbar med att skriva texter och sagor. På SO brukar vi ofta läsa om till exempel: Stormaktstiden, Vasatiden eller om olika kungar. Jag älskar att ha SO. Sen har vi också fysik, där vi ofta gör experiment som är intressant.

När skoldagen är slut runt halv två, så brukar jag ofta gå och fråga om någon vill hänga efter skolan. Om jag är med en kompis brukar vi alltid göra olika saker men ibland brukar vi baka eller spela något TV-spel tillsammans. Ibland skejtar jag med kompisarna i vårt område eller i en skejtpark.

Men om jag går hem själv och inte är med en kompis brukar jag göra mat direkt, då gör jag ofta nudlar eller något liknande, för är enkelt och laga och går snabbt, sedan brukar jag ofta lägga mig och kolla på en film på typ Netflix eller Youtube. Jag brukar också mysa lite med min hamster, som heter Nugget.

Jag sitter varje dag och målar, både med, akvarell, tuschpennor och blyerts. Helst ritat jag ansikten och olika människor, djur och saker med riktiga färger typ målarfärger eller andra fina färger. När mina föräldrar kommer hem vid fem brukar dom laga mat och tjata om att jag ska göra läxorna.

Jag går på Karate, spelar fotboll, spelar bas och teater och så rider jag. Det gör jag på kvällarna olika dagar i veckan. Det är roligt att träffa kompisar och är mysigt.

Vid ungefär tio på kvällen brukar jag gå och lägga mig, jag kollar lite på min mobil, helst på TikTok och sedan läser jag en stund. Jag har snart läst alla böcker i Bert-serien!

Publicerat

2 december 2021

Berättat av

Nora

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01707

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Hisingstorpsskolan

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!