Mitt Liv

Berättat av Moa

Född 2010.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

17.12.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv

Jag vaknar ungefär vid 06:30 när jag ska till skolan. När jag har vaknat brukar jag ligga kvar i sängen och kolla på min mobil ca 5 minuter. Efter jag har kollat på mobilen så klär jag på mig och det gör jag ca i 5 minuter. Jag brukar ha på mig jeans och en hoodie. Efter jag har klätt på mig så går jag ut till köket och äter frukost. Jag brukar äta macka eller yoghurt till frukost. Jag äter frukost ungefär 10 minuter och efter jag har ätit går jag till toaletten och borstar mina tänder. Jag borstar mina tänder 2 minuter morgon och kväll men det kan hända att jag glömmer men då dubblar jag på med 2 minuter på kvällen så om jag missar på morgon om jag har bråttom och glömmer så borstar jag 4 minuter på kvällen. Men när jag har borstat klart så så går jag in till mitt rum och fixar mig med att borsta håret fixar mig med ansiktskräm och lite så och det gör jag ca 5 minuter och när jag har gjort det är klockan ca 06:52 när jag är färdigt med allt så ligger jag bara i sängen och tittar på mobilen och när klockat är kvart över sju så går jag och klär på mig mina ytterkläder. Jag tar ungefär 3 minuter på mig att sätta på skor och jacka och ibland så kan jag ha mössa och vantar. Min buss till skolan går 07:23 och jag brukar vara framme vid busshållplatsen ungefär 20 över för det tar bara 3 minuter och gå normalt men om man springer tar det knappt 2 minuter. När bussen kommer så tar jag fram appen på min mobil och blippar. Den tiden när jag åker brukar det alltid finnas en ledig plats. Det är 11 busshållplatser på vägen till skolan. När jag kommer fram till skolan klocka 07:38. Mina kompisar jag står med innan skolan men ungefär vid 07:40 kommer dom flesta.

Mina lärare brukar öppna dörren till hallen klockan 08:00. På den här dagen börjar vi med demokratitid och våran so lärare Martin är här på morgonen. På den timmen vi har den lektionen så läser vi bänkbok, Martin läser högläsning, vi tittar på lilla aktuellt och efter det diskuterar vi. Efter det har vi matte/engelska och på dom passen delar vi upp oss så vi är hälften på matten och engelska och på dom passen gör vi lite olika. Efter man har varit på både dom passen så går vi ut på rast i 20 minuter. Efter det så har vi so /svenska och det håller på i 80 minuter som matten/engelska också gör. När vi är färdiga så går vi på lunch klockan 12:05 på en torsdag och vi brukar få kyckling på torsdagar. Efter vi har ätit så går vi ut på en halvtimmes rast. När vi har haft det har vi den sista lektionen som är slöjd och där har vi också in delat i två grupper sy och träd och nu har jag sy i hela 5 veckor. På en torsdag slutar vi 14:25 och vi går hem.

Efter skolan så brukar jag antingen vara med kompisar eller åka hem. När jag har kommit hem eller kommit hem till en kompis brukar vi gör mellis. När vi har ätit så chillar vi bara men om vi har typ engelska så kan vi öva på de. Jag brukar åka hem ungefär så jag är hemma vi 18:00. När jag kommer hem så äter vi middag och sen duschar jag. Efter jag har duschat så ligger jag bara i sängen och kolla på tv eller mobilen. Det var min dag hör i mitt liv hoppas ni gillade hur min dag är.

När

Publicerat

2 december 2021

Berättat av

Moa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01725

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Hisingstorpsskolan

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!