Mitt Liv

  • Emma

  • Emma

  • Tilde

  • Emma

Berättat av Emma

Född 2008.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

09.03.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag tycker om att rida. Varje måndag åker jag till stallet och hjälper till att mocka och att fixa ordning hästarna inför ridlektionerna. På torsdagar har jag ridlektion, då brukar vi rida dressyr och ha markarbete. På lördagarna så kommer jag ha hopplektioner, först har man teori och sen går vi och sadlar hästarna.

Mina andra intressen är att vara med kompisar och att rita. Mina bästa vänner heter Milly och Ida och vi alla rider dom betyder allt för mig dom stötar mig och tror på mig. Men jag tycker även om att vara med min familj och vår katt Findus.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag börjar med att min mamma drar upp mina rullgardiner sen går hon och väcker mig kl 06:00, på morgonen. Jag öppnar mina ögonlockar långsamt sen ställer jag mig upp och hämtar mina kläder sen går jag till sängen igen och lägger mig. Jag drar på mitt täcke och klär på mig under täcket. När jag har satt på mig mina kläder så går jag till köket och tar apelsin och skär upp den sen går jag till skafferiet och tar ett mjukt bröd och mikrar det. Sen tar jag ut brödet och lägger apelsinen på mackan. När jag har ätit upp så går jag till badrummet och borstar tänderna och mitt hår. Sen packar jag min väska och går till hallen och sätter på mig min jacka och mina skor och sen går jag ner till bilen. Så åker vi till skolan. När jag är framme i Vårsta går jag ur bilen och går in till skolan och väntar tills vi börjar. Under tiden så tiden så kollar jag på min mobil och på Instagram. 08:10 så börjar vi börjar med att ha samling den slutar 08:30 sen har vi matte och den börjar 08.30 och slutar 09:30. Idag på matten så jobbade vi med bråk. Sen har vi rast från 09:30 till 09:50 och då spelade vi fotboll. Efter det har vi svenska från 09:50 till 11:00 och då jobbade vi med sagor. Jag och min kompis Wilma gör om sagan Prinsessan på ärten till Prinsessan på AirPodsen. Efter det har vi lunch mellan 11 och 12 och maten som vi åt var pasta och skinkröra. Mellan 12:00 till 13:00 har vi SO. Från 13:20 till 14:10 har vi NO då arbetade vi med våra sinnen efter det slutar vi. Då gick jag till vår Ica i Vårsta och köpte bröd som jag ska ta med till stallet. Sen går jag till vår fritidsgård Sanda som är för barn i ålder 10, 11 och 12 år där äter jag mellis och är med mina kompisar till bussen ska gå. Bussen går kl 14.50 från Vårsta till stallet. I stallet träffar jag min kompis Miranda. Jag borstar, sadlar och tränsar hästarna så att de är klara tills ridlektionen börjar sen mockar jag och ger hästarna vatten och hö. Idag har jag tur och får rida också. Då fick jag rida på en häst som heter Kurt, han är en skäck och har tyvärr ögoninflammation så man får tyvärr bara skritta och trava honom. Efter ridningen spolade vi av Kurts ben, hovar och svans, då träffade jag en av mina bästa kompisar Ida som skulle ha ridlektion. Kl 18.30 kom min syster Tilde och mamma och hämtade mig. Sen åt jag middag, korvstroganoff och duschade efteråt. Hann titta lite på tv och på Netflix innan jag gick och la mig.

Skola: Malmsjö skola

Klass: 5a

Publicerat

26 mars 2020

Berättat av

Emma

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00049

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Kung Karl 46

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6532 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!