Mitt Liv

Berättat av Lova

Född 2009. HagaLyckebyskolan. 4A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

24.07.2019

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag heter Lova Sjöstedt och idag var det min födelsedag, jag fyllde 10 år. Som vanligt väcktes jag av att mina föräldrar sjöng ”Ja må hon leva”, just det jag glömde att säga att vi var på vår nyköpta segelbåt! Jag fick lite presenter, presenterna jag fick var en necessesär, godis, hårborste och en bok. Till frukost fick jag pannkakor. Det var supergott! Av min faster fick jag ett presentkort värt 500 och av farfar fick jag samma sak. Jag klädde på mig ett par vita strumpor, ljusblåa jeans och en blommig tröja. Sedan efter ett tag skulle vi åka till Svärdsklova för att vara där och fira mig med middag. Jag satte på mig en flytväst innan vi började åka.

När vi nästan var framme var det så varmt att min storebror hoppa i vattnet från peken(alltså längst fram på båten) och simma sedan till vår stege längst bak på båten. Resten av båtresan var väldigt långtråkig. Vi är nu framme vid Svärdsklova och vi ska lägga till, vi har nu satt fast båten i bryggan. Vi tittade in restaurangen lite och betalade för båtplatsen och fick koden till toaletterna. Efter det satte vi på oss badkläder och badade för det var så varmt! Vi hoppade från bryggan ner i vattnet. När jag och min bror hade badat lite kom vår farfar och våra kusiner( och deras föräldrar) och badade med mig och min bror. Sedan kom också mina föräldrar! Vi hade jätteroligt! Men efter ett tag vart det tråkigt och kallt så vi torkade oss och satte på oss kläder. Jag glömde att berätta att vi åt makaroner och korv till lunch när vi var på väg till Svärdsklova. Vi åt lite fika och drack saft, det var gott! När vi hade fikat klart så satt vi bara och pratade lite.

Efter det satte vi på oss finkläder och gick upp till restaurangen. Vi fick ett fint bord och vi började kolla i menyn. När servitrisen kom beställde vi dricka. Vi åt av brödet som man fick. Efter ett tag kom drickorna som vi hade beställt. Vi pratade lite och sedan beställde mat! Medan vi väntade på maten fortsatte vi att prata. Servitrisen kom med maten, men dom hade gjort min order fel så vi beställde om. Nästa gång dom kom så hade tagit fel order igen! Tredje gången dom kom vart det rätt. Jag åt supersnabbt för jag var utsvulten! Det var jättegott. Min mamma frågade sedan om jag ville ha efterrätt, såklart sa jag”ja”. När alla hade beställt efterrätt. Åter igen satt vi bara och pratade tills efterrätterna kom! Efterrätten jag hade beställt var glass i olika smaker med bär,chokladsås och kaksmulor! Det var supergott.

Vi satt kvar någon halvtimme/en timme innan vi gick tillbaka till båten. När vi var tillbaka på båten var jag trött, så jag bestämde mig för att byta om till pyjamas. Jag var däremot uppe kanske 15-25 minuter och spela spel med min familj. När vi hade spelat klart borstade jag mina tänder och gick på toaletterna vid ett hus nära restaurangen. Sedan gick jag till båten sa ”Godnatt” till min familj och mina kusiner. Jag gick in till mitt och min storebrors rum och la mig under täcket. Efter det läste jag i en Kalle Anka bok, sedan somnade jag.

Publicerat

8 juni 2020

Berättat av

Lova

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00338

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

HagaLyckebyskolan

Klass

4A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!