Mitt Liv

Berättat av Elsa

Född 2009. Önnerödsskolan 7-9. 4a.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

27.05.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att dansa och sjunga. Men efter som att det är Corona så vill jag inte gå på min dans. Jag tycker också om att vara med mina kompisar. Jag brukar vara med de hela tiden förutom när jag pluggar eller sover såklart! Vi tycker om att hålla på med gymnastik, fotboll, dans och sång! Jag älskar att gå på Liseberg och åka karuseller! Men vi kan inte åka dit efter som att det är Corona! Men jag får vara glad att jag inte behöver sitta hemma i karantän iallafall. Karantän är att man inte får lämna sitt hus om man inte behöver göra något superviktigt såklart. Men jag tror att det var allt som jag ville berätta om mig!

Hejdå!

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej!

Jag heter Elsa och jag ska berätta om en vanlig dag i mitt liv. Jag vaknade 07:00 av mitt alarm på min mobil. Så jag gick upp för att stänga av det. Sedan tittade jag på en app som heter TikTok, det är en app där man kan göra olika danser till olika låtar som man sedan spelar in och lägger ut! Men iallafall, efter det gick jag upp för att klä på mig en skogsgrön T-skirt ett par svarta mjukisbyxor och en hoodie med tigermönster på. Jag gick ut i köket och skulle äta frukost. Jag åt yoghurt med bär i och cornflakes. Efter det så borstade jag mina tänder och gick till skolan.

I skolan hade jag svenska och då skulle vi läsa våra tystläsningsböcker och jobba i en bok som heter zick-zack. Vi hade matte och studiestöd. Studiestöd är en lektion där vi kan göra klart läxor eller saker vi inte är klara med fast i skolan. Sedan hade vi svenska igen och efter det hade vi So! När skolan slutade var klockan 14:25 och jag skulle gå hem till en av mina kompisar som heter Ella.

Hos Ella så hoppade vi studsmatta och åt mellanmål. Sedan kom hennes mormor hem till Ella. Efter som att man inte får vara nära personer som är runt 60 år och uppåt så fick vi hålla lite avstånd mellan oss och hennes mormor! Efter jag var hemma hos Ella skulle jag göra några läxor till ett prov vi hade nästa dag. Så jag åt middag och satte mig med mina läxor! Sedan tittade jag på TV, på ett program som heter klassen. Efter det var det kväll och jag skulle gå och borsta mina tänder och sova!

Publicerat

11 juni 2020

Berättat av

Elsa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00373

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Önnerödsskolan 7-9

Klass

4a

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!