Mitt Liv

  • Noel

Berättat av Noel

Född 2010.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

17.12.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mitt liv

En vanlig dag vaknar jag vid 06.50 och går upp och sätter på mig min rödvita hoodie och jeans. Under hoodien har jag en vit t-shirt. Jag går på toaletten och tvättar händerna. Jag går in i köket och frågar vår Google-högtalare vad klockan är. Jag tar ut en macka från våran Husqvarna-frys och värmer mackan i vår Husqvarna-mikro. Jag tar ut den, brer på smör, tar på ost och skinka. Jag sätter mig vid bordet och börjar äta upp den. I en skål har min mamma lagt olika slags uppskuren frukt som jag äter. Till frukosten dricker jag juice. När jag är klar sätter jag ner disken i diskmaskinen och borstar tänderna med min eltandborste. Jag kommer ihåg att kamma håret.

Efter det sätter jag mig med min mobil och tittar på youtube en liten stund, innan det är dags att gå till skolan. När klockan blir 07:30 går jag ut i hallen och sätter på mig mössa, vantar, skor och jacka. Jag öppnar garaget med en fjärrkontroll för att ta ut min cykel. När jag har tagit ut cykeln stänger jag garaget med fjärrkontrollen och ställer mig och väntar på mina grannar som jag brukar cykla till skolan med. När de är klara cyklar vi till skolan. På vägen dit är det många jobbiga uppförsbackar. Det är ungefär 1,3 km till skolan.

När vi är framme vid skolan, låser jag cykeln och stoppar nyckeln i min Everest-vinterjacka. Jag går till King-rutan på skolgården och kör King med en fotboll. Spelplanen är en kvadratisk ruta uppdelad i fyra mindre rutor. Rutorna är rangordnade i kung, drottning, knekt och bonde. Som spelare ska man slå ut sina motspelare genom att få bollen att studsa på en motspelares ruta och ut utanför spelplanen. Kung är det bästa man kan vara och drottningen blir kung om kungen slås ut.

När det ringer in går jag in i hallen utanför klassrummen och tar av mig mina ytterkläder. Jag går in i klassrummet och lägger min mobil i mobil-lådan. Vi har två lektioner, sen är det rast. Vi går ut och kör King på rasten. Rasten är i 20 minuter. När rasten är slut går vi in i klassrummet. Sedan har vi två lektioner till innan det är lunch. Det blir ofta hamburgare eller något annat gott. Skolmaten är för det mesta väldigt god. Efter lunch är det lunchrast i 30 minuter. Vi gör det vanliga, alltså spelar King. När det ringer in i skolklockan går vi in och har elevens val. Det är en lektion där man får välja mellan olika alternativ vad man ska göra. Jag fick rörelse. Det var konboll som vi fick göra idag på elevens val. Det var kul att spela konboll. När det var slut gick jag och hämtade min mobil och cyklade hem.

När jag kom hem åt jag mellanmål. Efter det satte jag mig och spelade på playstation med min kompis. När det var kvällsmat åt vi köpt pizza, eftersom det är fredag och efter det kollade vi på tv hela familjen. Vi kollade på en bra film. Sen när filmen var slut gick jag och bytte om och borstade tänderna. Efter det så gick jag och lade mig i mitt egna rum som ligger vägg i vägg med min storebrors rum. Jag sa godnatt till min Google-högtalare och då släcks alla mina lampor.

Bilden visar hur tjock en iPad är. På denna gör jag många av mina läxor och skriver den här texten med.

Noel fredagen den 12 november 2021

Publicerat

2 december 2021

Berättat av

Noel

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01665

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Hisingstorpsskolan

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!