Mitt Liv

  • Alva (jag)

  • Alva (jag)

Berättat av Alva

Född 2008. Korsängsskolan. 5 grön.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

21.04.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Alva och jag är snart 12år. Mitt största intresse är hästar och jag har en egen häst som heter Madicken. Jag bor på en gård varannan vecka och och i en stor by typ i ett hus.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mamma kom och väckte mig halv 6. Jag klev upp och tog på mig min gråa oversized tröja, ett par ljusa jeans och ett par svarta kortstrumpor. Jag gick ner och på bordet stod en macka och lite yoghurt. När jag var klar gick jag upp igen och borstade tänderna, bäddade sängen och gick på toa. Mamma fick hjälpa mig att platta mitt hår.

Sedan var det bara att knalla ner till bussen. Jag hade på mig en lurvig jacka och mina björn borg skor. Efter ett tag på bussen klev min klasskompis på. Vi pratade om allt möjligt. Efter några minuter var vi framme.

Vi hade först svenska och vi skulle ha prov. Våran lärare hann rätta fort så vi fick se proven innan vi skulle gå till nästa lektion. Jag fick 15/15 poäng. Nästa lektion var engelska, det värsta jag vet. Vi jobbade på datorerna med en sida med massor av ”berättelser” som man sedan ska svara på frågor om. Sen var det rast. Jag och min kompis satt på kuberna. Det kom ett par ettor som vi pratade med hela rasten. Efter 20 minuter var det matte. Vi gjorde sammanfattnings sidorna för vi skulle ha prov dagen efter. Sidorna var svåra och jag kunde inte koncentrera mig, jag blev inte klar.

Nu var det lunch. Det var gulaschsoppa, det är INTE min favorit mat. Efter maten var det rast igen och vi satt där på kuberna ensamma, eller det var några 09:or där men annars var vi ensamma. Rasten var lång, tråkig och varm. Men när vi väl skulle gå in hade vi So. Det rullade på som vanligt och det gick fort. Vi jobbade med geografens testamente. Vi kollade på en film och sedan svarade på frågor. Vi tog våra mobiler och gick in i våra mentors grupper. Vi skulle gå till svenska läraren och där hade vi en meny. Jag valde att skriva på min dator.

Efter fördjupnings tiden så tog jag bussen hem, den gick 14.02. Min mamma hade jobbat hemma så melliset stod serverat på bordet när jag kom hem. Jag fick en macka med ost och skicka och en skål med fil och flingor. Efter melliset var det dags att plugga inför morgondagens matte prov. Efter en timmes pluggande gick jag ut och hjälpte mamma kratta gräsmattan. Någon timme senare hade min lossats pappa grillat kyckling och korv. Det var lite starkt men gott. Efter maten gick jag upp och kollade på Youtube. Några jag kollade på var: Amanda Strand, Bianca Ingrosso och Therese Lindgren. Jag kollade någon timme och sen kom mamma och sa att jag skulle borsta tänderna och kissa. När jag gjorde det la jag mig i sängen och somnade superfort.

Publicerat

7 maj 2020

Berättat av

Alva

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00070

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Korsängsskolan

Klass

5 grön

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!