Mitt Liv

Berättat av Moa

Född 2008. Malmsjö skola. A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

09.03.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag tycker om att rita,vara med mina vänner och baka/laga mat. Jag går på en kör och jag ska snart börja på gymnastik.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej jag heter Moa                          

Först väcker pappa mig klockan 6:45,han

tänder lampan för att väcka mig. Sen går jag och Sätter mig på mammas och pappas säng och spelar på min iPad.

Sen går jag på toa.

Nu är klockan 7:15 och nu har jag valt mina kläder för idag. Jag tog ett par Adidas byxor och en gul tröja.

Sen gav jag min råtta frukost,han fick en banan-peng och lite havregryn,havre-puffar  och lite cornflakes,råttan heter Jing Jang.

Sen borstade jag mitt hår med min hårborste

Nu ska jag äta frukost 7:41,Jag ska äta havregrynsgröt blandat med blåbär. Sen ställde jag in frukosten när jag ätit klart.

Nu ska jag borsta tänderna,Jag borstar med min tandborste. 

Nu ska jag åka till skolan så jag tar min väska och klär på mig mina ytterkläder

Jag åker bil till skolan,det är min pappa som kör bilen.

Jag åker bil i ungefär 10 minuter. Nu är klockan 8:10  och jag är framme vid skolan så jag måste springa in till skolan nu för att nu börjar skolan. Nu är jag i skolan och jag har hängt upp mina ytterkläder på min plats. Jag kom lite sent idag men nu går jag in i klassrummet

Nu har jag haft samling i klassrummet. Nu är klockan 8:30 och vi ska börja jobba matte. Vi ska börja på ett nytt kapitel som handlar om geometri.

Nu har jag jobbat med matte ett tag och klockan är 9:30 så det är rast nu. Den här rasten var det väldigt soligt och ganska varmt, det känns  som om våren är på Väg. Den här rasten körde Jag basket med mina 3 bästa kompisar,vi kör basket med Emilias Basketboll.

Nu är klockan 9:50 och rasten är slut så jag går in i klassrummet,och vi ska ha svenska nu. I svenskan jobbar jag och Jasna/min kompis med att göra om sagan snövit till en helt ny. Sen när klockan var 11:00 så var det dags för lunch. Idag så var det makaroner och skinksås till lunch.

Nu är klockan 11:30 och det är lunchrast. Den här rasten spelade  jag och mina kompisar basket. Det var jag som van på basket,vi körde 21an. Nu ska vi in i klassrummet och ha So.

Vi har skrivit/svarat på frågor om ämnen till utvecklingssamtalet.

Nu är klockan 12:41 och jag och min kompis tar en liten kort rast. Den här rasten samlade vi 4 varv var till att göra något roligt och sen gick vi tillbaka till klassrummet. Den sista lektionen för idag var No. I No jobbade vi med ögat. Nu är klockan 14:10 och jag slutar skolan nu. Först ringer jag min mamma och säger att nu har jag slutat skolan. Sen klär jag på mig mina ytterkläder och börjar gå till Ica parkeringen. Nu åker jag i bilen på Väg hem,det är min mamma som kör bilen.

Nu är vi hemma och klockan är 14:44. Först när jag kommer hem så går jag ut med min hund,Tilly. Vi går en promenad runt huset.

Sen klär jag av mig mina ytterkläder,Sen gick jag på toa.Sen gick jag och sa Hej till min lillebror-Melvin och pappa,pappa jobbade hemifrån idag och Melvin var sjuk så han var också hemma idag.Sen blev jag hungrig och åt 2 kala kyckling korvar till mellis. Nu är klockan 15:47 och innan klockan var 15:47 så har jag kollat på Tik Tok. Och nu så ska jag göra en egen Tik Tok. Nu är klockan 16:14 och nu är jag klar med min Tik Tok, jag ritade i den här TIK Tok’en. Nu ska jag spela på min iPad. Nu har jag spelat Royal high till klockan 17:29

Nu har jag kollat på Youtube till klockan 18:30 och nu är det middag. Det var min pappa som lagade maten,han har lagat potatisbullar.

Nu har jag ätit klart så jag dukar av min tallrik. Sen äfter maten så hjälpte jag pappa i köket och gav min sjuka lillebror te och lite te till mig själv såklart och lite middag till min råtta.

Sen 19:40 skriver min kompis Jasna på Snapchat om jag vill spela. Och det vill jag så jag ringer Jasna och så började vi spela roblox,ett spel i roblox som vi spelade var Airplane 3. Nu är klockan 20:00 och jag och Jasna har sagt hejdå för idag. Sen bestämde jag mig för att se film med min familj och dricka upp mitt te. Nu är klockan 21:00 och jag ska börja göra mig iordning för att sova. Först borstar jag mina tänder och sen går jag på toa och sen dricker jag  vatten i ett glas. Nu ligger jag i min säng och jag har sagt Godnatt till min mamma,pappa och min lillebror Melvin.

Alla lamporna är släckta och dören är stängd. Så nu ska jag sova, God natt.

Publicerat

24 april 2020

Berättat av

Moa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00052

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Malmsjö skola

Klass

A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6532 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!