Mitt Liv

Berättat av Lea

Född 2009. Vidingsjöskolan. År 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

01.12.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

En vanlig dag i mitt liv ringer mitt alarm på mobilen klockan 06:30. Jag ligger kvar i min säng i några minuter innan jag går upp. Efter det går jag in på toaletten utanför mitt sovrum för att gå på toa och tvätta mig. När jag är färdig med det går jag in på mitt rum igen och tar på mig kläder. Kläderna väljer jag på morgonen och det brukar oftast bli ett par jeans och någon tröja, antingen bara vanlig eller en hoodie. När jag fått på mig kläder tar jag och bäddar sängen innan jag går ner till köket på nedervåningen för att äta frukost. Till frukost blir det oftast någon form av macka, t ex Pågenlimpa med smör, ost och korv. Ibland tar jag och gör havregrynsgröt i mikron och till gröten har jag i så fall mjölk och någon form av sylt eller äppelmos. Jag äter min frukost tillsammans med min familj som består utav mamma, pappa, lillebror och lillasyster. När jag ätit upp tar jag och packar ett mellis som jag kan äta i skolan. Det brukar oftast vara en macka eller banan. Jag packar också ned allting jag ska ha i min skolväska. Jag har en ryggsäck som är lila. Fast jag gillar den inte så mycket. Det som brukar finnas med i väskan är gympakläder om vi har idrott och mina diabetes grejor eftersom jag har diabetes typ 1. När jag har gjort det tar och borstar mitt hår och mina tänder. Ibland så sätter jag också upp mitt hår i någon frisyr, men oftast så får det bara hänga utsläppt. När jag borstar tänderna så använder jag en eltandborste och fluortandkräm.

När jag är färdig med allt sådant är det dags att åka till skolan. Då brukar klockan vara ungefär 07:40. Jag cyklar alltid till skolan, förutom på vinter om det är riktigt halt. Då går jag istället. Det tar bara lite mer än fem minuter att cykla, eftersom skolan ligger så nära mig. Jag har en gul cykel med vita detaljer. Om jag väljer att gå till skolan tar det mellan tio minuter och en kvart. Det tar extra lång tid om man måste pulsa genom snön. Den snabbaste vägen är nämligen att gena över en fotbollsplan istället för att gå runt den. Och man skottar aldrig på den fotbollsplanen, inte när jag har bott här i alla fall.

Efter skolan cyklar jag hem igen, samma väg som jag tog till skolan. När jag kommer hem tar jag och packar upp min skolväska och om jag har haft idrott packar jag även upp gympapåsen. Sedan sätter jag mig mobilen en stund och typ kollar på TikTok. När klockan är cirka tre tar jag och äter mellis. Det brukar oftast bli macka med typ ost på, gröt i mikron eller ibland yoghurt med flingor. När jag har ätit upp ställer jag in disken i vår diskmaskin. Efter det packar jag ned alla grejer jag behöver ha med mig till min träning i min simväska. Det som ska med är baddräkt, handduk, simglasögon, badmössa och så vidare. Den blir ofta ganska överfull.

Cirka en halvtimme innan träningen börjar tar jag på mig ytterkläder och min svarta hjälm, sätter mig på cykeln med väskan på ryggen och cyklar till träningen. Det tar ungefär 20 minuter att cykla till simhallen från vårat hus. Sedan har jag tio minuter på mig att byta om och göra mig redo för simpasset. De allra flesta träningarna jag har börjar med 30 minuter på land. Under den tiden gör vi olika övningar som till exempel situps och armhävningar, men även löpning, balans och olika sorters konditionsövningar. När det är färdigt går vi upp och duschar lite kvickt innan vi dyker i vattnet. Vi börjar med insim och efter det blir det antingen teknikövningar men oftast en serie. Våra träningar innehåller mycket frisim men tränarna försöker ändå se till att vi alltid simmar alla simsätt. Sedan så kanske vi kör någon form av lagkapp, annars så kör vi avsim på direkten. Det brukar oftast bli 100 eller 50 m avsim.

När träningen är över så går jag och mina kompisar upp ur vattnet och sedan in i omklädningsrummen. Vi duschar alltid, men jag använder inte alltid tvål och schampo, ibland så bara sköljer jag av mig. Efter det sätter vi oss i badstund en stund, vi väljer alltid den varmaste. Det är en rutin vi alltid gör. Sedan går vi bort från duschrummet och in i omklädningsrummet. Vi tar på oss kläder och av någon anledning byter vi alltid om på samma ställe. Många av oss har också ett skåp som vi alltid tar, mitt är 459. När jag är färdig går jag ut ur simhallen. Oftast cyklar jag hem från simningen men ibland när jag har tur blir jag hämtad. Att cykla hem tar cirka 25 minuter eftersom det är uppförsbacke hela vägen. Det är inte så kul. Särskilt när det regnar eller snöar är det extra jobbigt. Men på ett sätt är det lite mysigt, cykla i mörkret, se staden runt omkring sig, den fina snön som äntligen har kommit och bara få vara utomhus.

När jag kommer hem tar jag och parkerar cykeln på baksidan, låser den och går in. Jag tar av mig alla ytterkläder, packar upp allt i min väska som är blött eller som jag inte ska ha där i för tillfället och hänger upp alla blöta grejer på en torkställning i tvättstugan. Efter det så äter jag kvällsmat tillsammans med familjen de dagar som de inte har aktiviteter. Ibland så får jag sitta själv och äta, men det gör inget, jag äter ju med dem hela tiden. När jag har ätit upp så ställer jag in tallriken, besticken och mitt glas i diskmaskinen innan jag går upp på mitt rum och sätter mig med min telefon. Jag brukar oftast kolla på TikTok, men ibland så kollar jag på Youtube eller Netflix.

Efter en stund så tar jag och packar min gympapåse om jag har idrott dagen efter och min simväska om jag behöver åka direkt från skolan till träningen eller om jag inte hinner packa väskan efter skolan. Jag tar sedan och byter om till pyjamas och gör mig iordning för natten. Jag brukar oftast äta något innan jag går och lägger mig. Det blir oftast en frukt eller yoghurt med flingor. Jag borstar även tänderna och ibland håret. När jag har gjort det tar jag och säger godnatt tillsammans med min lillebror och mina föräldrar. Då läser vi en bit i bibeln eftersom vi är kristna. Vi ber också innan jag går upp på mitt rum på övervåningen. Där så sätter jag min telefon på laddning och även min smartklocka. Jag släcker lampan i fönstret och drar för gardinen. Sedan så sätter jag mig i min säng en stund och läser. I min säng har jag ett täcke, oftast två kuddar och en varm filt. Efter det så tar jag och lägger mig ned och försöker sova. Det brukar ta en stund innan jag somnar.

Det var min dag, bye!

Publicerat

15 december 2021

Berättat av

Lea

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01761

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Vidingsjöskolan

Klass

År 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!