Mitt Liv

  • Axel Kalén

  • Axel Kalén

  • Axel Kalén

Berättat av Axel

📆 Vilken dag vill du berätta om?

Bara en helgdag

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv

På helgen brukar mamma väcka mig vid tiotiden på morgonen. Jag brukar ligga och morna mig innan jag går upp på övervåningen. Oftast har min familj hunnit äta frukost innan jag kommer upp. Mamma och pappa frågar alltid om jag vill ha frukost men det vill jag nästan aldrig. Ibland dricker jag en kopp kaffe med mjölk.

Ibland på förmiddagen så spelar jag datorspel med min bästa kompis Filip. Vi brukar spela t.ex. Minecraft, Fortnite, Satisfactory eller Terratech. Mitt favoritspel brukar vara Minecraft för att det är ett väldigt fritt spel. Man kan både spela själv och med andra. Om man spelar med andra så finns det t.ex. minigames, survival, roleplay eller let’s play. Min mamma är värdelös på teknik. En gång när jag och pappa var borta så visste hon inte ens vad en HDMI kabel var!

På lördagar får vi lördagsgodis. Oj jag har glömt och berätta om min familj! Vi är tre syskon. Jag är äldst. Jag har en lillebror och en lillasyster och sen mamma och pappa såklart. Nyss fick vi en ny familjemedlem som heter Frasse. Han är en hund. Närmare bestämt en Borderterrier. Vi har en katt också. Han heter Sigge. Jag tror inte han blev så glad när Frasse kom. De fajtas varje gång de ser varandra och Sigge springer helst iväg.

Det blir ofta god mat på helgerna. Min favoritmat är panerad kyckling med friterade pommes frites. Det brukar bli väldigt god mat till middag men bara ”mellanmat” till lunch. På kvällarna spelar jag ännu mer, eller så tittar jag på film. När mina syskon går och lägger sig så brukar jag vara med mamma och pappa och titta på tv med dem där uppe. Det är mysigt.

Det här är en vanlig lördag i mitt liv.

Publicerat

15 december 2021

Berättat av

Axel

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01773

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Hisingstorpsskolan

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!