Mitt Liv

Berättat av Angelina

Född 2009. Vidingsjöskolan. År 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

05.12.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En vanlig dag för mig börjar med att jag, som är morgonpigg, vaknar själv ungefär klockan 06. Då kollar jag klockan och tittar om någon har skrivit något/lagt ut något på sociala medier (instagram, snapchat och discord t ex). Sedan går jag upp till köket och dukar fram frukosten till mig och min familj, bestående av mig, mamma, pappa och min lillasyster. Till frukost äter jag vanligtvis en skål vanilj eller citronyoghurt, vatten och ett bröd, helst skogaholmslimpa, med smör och ibland även ost.

Efter frukosten brukar jag ta på mig kläderna jag ska ha under dagen, vanligtvis jeans och en hoodie. Samt borstar jag mitt hår och såklart borstar tänderna i två minuter.

Efter att jag har gjort mig klar att åka till skolan brukar jag ha ungefär en halvtimme kvar innan jag behöver åka. Då matar jag mina två kaniner och gosar med de.

Typ 20 minuter innan skolan börjar tar jag på mig min jacka och mina skor om det är vinter/vår/höst eller bara skor och en lite tjockare tröja på sommaren. Efter att jag tagit på mig går jag ut till min svarta 28 tums cykel i cykelförrådet på baksidan av våran tomt. Jag cyklar på en asfaltsväg i nerförsbacke hela vägen till skolan, det tar ungefär två minuter. Vid skolan möter jag mina kompisar och vi står och pratar ett par minuter om vad vi gjort på eftermiddagen dagen innan och ungefär allt annat man kan tänka sig innan vi går in till den första lektionen.

En vanlig skoldag för mig innehåller ofta svenska, matte, no och so och slutar runt 14.30.

När skolan har slutat cyklar jag till stallet i uppförsbacke först på asfalt och sedan på en plan grusväg. I stallet, beroende på vad det är för dag, sköter jag min svartvita skötponny. Jag putsar sadel och träns, mockar boxen, rengör krubba, vattenkopp, galler och boxväggar, borstar henne eller rider ut i skogen. I stallet äter jag även mellis vanligtvis bestående av 1-2 mackor och oboy eller vatten. Är det oboy jag tar till mellanmål brukar jag först ha in den mängd mjölk jag vill ha i glaset och sedan några skedar oboypulver beroende på mängd mjölk.

Ungefär klockan 17 cyklar jag hem från stallet igen med lamporna på min cykel tända (på vinter/sen höst/tidig vår åtminstone) och parkerar min cykel i cykelförrådet. Sedan går jag in via källaren och tar av mig mina stallkläder för att sedan ta en dusch. Efter duschen tar jag på mig mjukisbyxor och hoodie igen och äter kvällsmat med familjen. Oftast så är det jag som dukar och jag lagar maten någon gång i veckan. Lagar jag maten blir det oftast pasta med något tillbehör, det är enkelt och pasta är otroligt gott. När jag har ätit upp maten går jag ner i källaren igen och städar åt kaninerna, deras kvällsmat sköter min syster. Jag brukar även lägga in lite äppelkvistar ,från våra äppelträd som vi klipper under sommaren, som de kan gnaga på och fyller på hö åt dom i höhäckarna.

När klockan är typ 19 kopplar jag in datorsladden i väggen och sedan brukar jag spela lite spel med kompisar på datorn samtidigt som jag pratar med dem på telefonen. Efter att ha spelat med dom en stund byter jag om till sovkläder, bestående av en för stor tröja och shorts, och kollar på någon film/serie på datorn innan jag sover.

Publicerat

15 december 2021

Berättat av

Angelina

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01763

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Vidingsjöskolan

Klass

År 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!