Mitt Liv

Berättat av Amanda

Född 2009. Vidingsjöskolan. År 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

01.04.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att bygga lego.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Allt börjar med att mamma kommer in kl 06:10 och väcker mig, jag säger till henne att inte dra upp gardinen men hon gör det ändå. Hon drar upp min största gardin och säger till mig att gå upp. Först ligger kvar i sängen en kvart och sen går jag upp. Jag brukar ta på min morgonrock och går trött ut i köket där min bonuspappa har dukat fram frukosten, jag sätter mig på min plats vid det bruna bordet. Mamma kommer in i köket också och vi börjar äta vår frukost. Jag äter en mörk macka med bregott och bredbar leverpastej på. Sen äter jag yoghurt med flingor och torkade jordgubbar i (jag brukar försöka att få i mer jordgubbar än vad. som trillar i). När klockan slår sju så kommer min storebror upp, han är väldigt trött och vill alltid tända lampan vid bordet för att han vill att det ska vara extra ljust. Efter jag är klar med min frukost så går jag och borstar tänderna, jag tar min oranga tandborste och tar på min colgate tandkräm. Efter två minuter så spottar jag ut tandkrämen i handfatet. Jag går in i mitt stökiga rum och tar kläder som jag har på golvet, jag byter om och mamma behöver säga till mig tre gånger att bädda min säng, efter jag har bäddat min säng så packar jag min matlåda till skolan. Om jag hinner så sätter jag mig med ipaden och spelar ”Minecraft” eller ”Among us”. När kl är kvart över sju så kommer min granne Stella och vi sätter oss och kollar på youtube och pärlar. Efter ett tag när klockan är 07:40 så går vi till våran andra kompis och tar oss till skolan.

Efter skolan så går jag till mina kompisars klassrum och väntar på att dem ska avsluta. Efter ett tag så kommer de ut, när vi har gått till fotbollsplanen så svänger en av kompisarna av och jag och Stella fortsätter hem till oss. När jag väl kommer hem så brukar jag ta samma saker jag åt till frukost. Mens jag äter mitt mellis så brukar jag kolla på youtube. Vad jag kollar på youtube brukar vara ganska blandat, ibland kollar jag på ”Minecraft” ibland ”Among us” eller ”Lego byggen”. När jag har ätit klart och kollat klart så sätter mig på mitt rum och bygger med lego eller spelar ”Minecraft”. Senare när kl blir 17:00 på kvällen så kommer mamma och min bonuspappa, de jobbar hemma p g a Covid 19, de börjar fixa maten, dukar fram, tar fram ingredienserna och sätter på plattorna. När maten är klar så sätter vi oss vid matbordet. Jag sitter i högra hörnet längst ner, min bonuspappa sitter framför mig, min mamma sitter bredvid mig och min storebror sitter framför min mamma. Jag eller min brorsa blir alltid klara först. Efter maten så går jag till mitt rum och byter om till kläder som jag kan ha på scouterna, jag brukar ha mina röda friluftsbyxor och underställ under, en t-shirt och min gröna hoodie. När kl är 18:10 så går jag och mamma och tar på oss ytterkläder och cyklar till scouterna. Vi åker upp för gatan och under vägen och sen genom dungen förbi skolan och över ån, framme. När vi kommer fram så möts vi inne i stora salen i det röda huset, de berättar vad vi ska göra och vi sätter igång. När vi börjar bli klara så samlas vi igen och vi börjar prata hur bra det gick och hur roligt det var. När vi har avslutat så kommer mamma och hämtar mig.

Tills dess vi kommer hem vid halv nio tiden så har min bonuspappa fixat en god macka med smör och leverpastej. När jag har ätit upp min goda macka så går jag och borstar mina tänder, byter till pyjamas och lägger min mobil på laddning. Efter det så går jag och lägger mig i mitt rum, jag brukar alltid läsa i min bok som handlar om några katter som lever i klaner. Det finns fyra klaner och de har precis flyttat till ett annat ställe för att tvåbeningarna hade förstört deras andra skog så de behövde flytta.Alla klaner har en ledare, en förste krigare, några vanliga krigare, en medicin katt, det kan även vara en medicin katt lärling,vanliga lärlingar, ungar, drottningar och gamlingar. Efter ett tag när jag har läst några kapitel så brukar jag somna.

Publicerat

16 december 2021

Berättat av

Amanda

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01775

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Vidingsjöskolan

Klass

År 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!