Mitt Liv

Berättat av Mohammed

Född 2009. Vidingsjöskolan. År 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

13.12.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Min dag börjar med att min mamma kommer och väcker mig klockan 6. Men jag brukar alltid säga ‘snälla fem minuter till bara’. Men efter ett tag så vaknar jag och tar på mig mina kläder då brukar jag ha på mig ofta en gant hoodie och jeans sen går jag ner och äter frukost två ägg smörgåsar och mjölk till dricka ‘supergott’. Sedan efter jag ätit klart går jag tvättar mina händerna och borstar mina tänderna. Klockan 7 så brukar min pappa skjutsa min lillasyster till morgonfritids medans jag är hemma själv och tittar på serien Lucifer. Det handlar om en kille som är djävulen och som sen blir till en ängel för att han blev kär i en polis och då ville han bli snäll och min favorit serie.

Sedan klockan halv 8 börjar jag ta på mig min jacka och väska, jag är ju den som lämnar huset sist då får jag ansvaret för att släcka alla lampor i huset och låsa dörrarna när jag går ut. På vägen till skolan brukar jag möta på några av mina kompisar Gunnar och Alfred och gå med de till skolan. Ibland så kanske jag kommer tidigt då brukar jag till dess sitta på bänken och snacka med kompisarna.

Sedan när vi ska in då är det ingen som blir speciellt glad men på måndagar då kommer idrotten till undsättning på morgonen. Hur som helst så brukar vi börja med att läsa i en kvart på morgonen. Och sen har vi en vanlig lektion som historia eller svenska. Svenskan nu håller vi på med det jag gör nu skriva hur en vanlig dag är för oss 2021. Och hela början av morgonen är två timmar lång innan den första rasten kommer. Och för ungefär tre veckor sedan har vår fantastiska lärare Hanna Martinelle hängt ett papper på tavlan där man skriver upp sitt namn om man vill spela schack på rasterna men man får bara välja en rast.

Därefter skolan så kommer min mamma med bilen och skjutsar mig och min lilla syster hem. Och då brukar jag gå direkt till duschen på vägen så hittar jag nya kläder som jag hämtar med mig med mig som jag kan ta på mig när jag har duschat klart. Sedan efter 23 minuters duschning så tar jag på mig mina kläder. Sen brukar jag alltid gå till mitt rum och ta min mobil och titta på shorts-videos youtube då brukar det komma upp ibland mina favorit youtubers Zong, Sango och Nich.

Sedan när lunchen är klar ropar min mamma på mig från den nedre våningen och säger ‘Maten är klar kom ner nu! Då springer jag ner och sätter mig på matbordet där maten är serverad. Och äter med bestick och har vatten till dricka så klart. Sedan slutligen när jag är klar så tar jag tallriken, besticken och glaset lägger de i disken och låter den sköta resten.

Därefter så går jag och spelar på min dator i mitt rum på den övre våningen. Då brukar jag spela The crew 2, schack och rocket league. Just nu försöker jag göra så att min kompis Ludvig ska gilla rocket league, det man gör i det är att man är en bil och ska försöka skjuta in en boll i målet.

Sedan efter 3 timmars spelande går jag ner och tittar på tv då tittar jag på Lucifer.

När jag har tittat på några avsnitt går jag och äter kvällsmat. Och sedan brukar mina föräldrar säga `Gå upp och sov du har skola imorgon`. Då brukar jag käfta emot och säga ‘ Nej jag vill inte’. Men efter mitt långa upp-käftande går jag upp och borstar tänderna i två minuter och sedan kissar. Efteråt så går jag och sover men egentligen så tittar jag på youtube i en kvart och sen går jag och sover.

Slut, sådär såg en vanlig dag ut för mig.

Publicerat

16 december 2021

Berättat av

Mohammed

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01781

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Vidingsjöskolan

Klass

År 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!