Mitt Liv

Berättat av Livia

Född 2009. Internationella Engelska Skolan Jönköping. 6D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

29.11.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag är en tolvårig tjej som går i 6:an och heter Livia. Jag bor i en stor villa med min syster och mina föräldrar, Jag är duktig i skolan, jag pluggar hårt och får bra betyg, men något jag verkligen brinner för är konståkning. Det får mig att tänka på annat och jag harfått mycket nya kompisar på grund av det.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknar av mitt alarm som ringer ungefär klockan 7 eftersom vi börjar senare på Måndagar. När jag väl tagit mig upp ur sängen så tänder jag lampan i rummet och drar upp gardinen och möts av ett snötäcke på marken. Sedan går jag in i garderoben för att välja kläder, jag valde att ta på mig ett par svarta jeans, en randig t-shirt och en tjock stickad tröja. Efter att jag klätt på mig och borstat håret och så vidare så släcker jag alla lampor på mitt rum bäddar sängen och går ner till köket för att äta lite frukost.

Jag är inte direkt någon frukost människa men just den här dagen blev det grekisk yoghurt med banan i. När jag ätit upp så går jag in på toaletten och tar fram tandborsten och tandkrämen för att borsta tänderna. Efter att jag gjort det satte jag på mig ytterkläder, en tjock jacka, mössa och mina nya tjocka tumvantar. Om mina föräldrar är hemma så får jag oftast skjuts till skolan men de var inte hemma den här dagen så jag skulle ta bussen. Jag öppnar dörren och möts av en kraftig kyla som får mig at rysa till.

Eftersom att vi började 08.55 så var jag tvungen att ta bussen som går vid 08.30, eftersom att den inte går hela vägen till skolan så tar jag alltid en lite tidigare buss och så får jag gå den sista biten fram till skolan. När jag väl kommit fram så skulle vi först ha mentorstid (det är som en kort lektion då man får information från sina mentorer)

Ibland så får vi använda datorer på lektionerna för att söka fakta, skriva in en text eller andra skolrelaterade saker. Men idag använde vi inga datorer till något. Nästan varje dag så använder lärarna något som kallas för chrome cast, det är som man delar med sig från datorns skärm till en projektor som visar det på whiteboard tavlan. I vår skola så får vi inte använda våra mobiler som man får i vissa andra skolor. Måndagar är dagen då vi slutar som tidigast, vi slutar ungefär 14:25. Detta är väldigt tidigt jämfört med tisdagar då vi sluta 15:50.

Den här dagen tog jag bussen direkt till ishallen där min kompis som slutar väldigt tidigt vart tredje Måndag väntar.

Min konståkningsträning började 16.00 så det var ett tag kvar. Vi gick upp till hälsohörnan (där kan man köpa mellanmål osv.) vi köpte varsin macka och drickyoghurt. Sedan gick vi tillbaka till omklädningsrummet för att äta och sedan byta om till träningskläder. När vi gjort det har vi lite tid för att både umgås lite men även för att ta och värma upp i korridoren inför träningen för att förhindra skada på is. Vi stretchar och gör lite andra övningar som kan förhindra skada.

När det är ungefär 10 minuter kvar innan vi ska på isen så går vi tillbaks till omklädningsrummet för att knyta på skridskor och fixa håret och annat. När vi är klara så går vi ut på isen och har träning i ungefär en timme och sedan så ska vi också ha fysträning i en halvtimme då vi övar styrka, vighet och annat. När träningen är slut så får vi gå hem, just den här dagen blev jag hämtad av min pappa med bil. Det tar ungefär 5 minuter att åka hem så under tiden så pratar vi lite om det har gått på min träning och andra saker. Ibland brukar vi även åka förbi affären på vägen hem och det är något vi behöver.

När vi väl kommit hem så fixar mina föräldrar middag och under tiden tar jag en dusch och gör mig i ordning inför kvällen. När vi ätit så tog jag och min mamma och tittade på lite av en serie som vi brukar titta på. Jag avslutar kvällen med att plugga och titta igenom lite skolarbete. Efter det borstade jag tänderna och sedan sa jag godnatt till alla och sedan lade jag mig i sängen för att sova.

Publicerat

21 januari 2022

Berättat av

Livia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02021

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Internationella Engelska Skolan Jönköping

Klass

6D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!