Mitt Liv

Berättat av Elliot

Född 2009. Internationella Engelska Skolan Jönköping. 6D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

25.11.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknade klockan 6:45, utan alarm och tog på mig mina kläder, vilket är en pice och jeans. Till frukost åt jag gröt med sylt och sedan borstar jag tänderna. Jag pilar med min ipad tills att klockan slår 07:20, då vi åker bil till skolan. I bilen pratade vi om ”Dreamhack” en spel festial som vi hade köpt biljeter till och skulle åka till senare på dagen.

Jag kom fram till skolan och gick in utan att hälsa mina vänner (som jag brukar göra), eftersom att den egentligen började om 30 minuter. Väl inne så gick jag till ”Support class” vilket är en extra klass där man kan göra om test, saker man missat när man har varit sjuk, och läxor med hjälp ifrån lärare (lärarna där brukar inte vara så bra på det, men några är det). Jag skulle göra ett SO prov om stormaktstiden som jag hade missat. Jag letade efter det men kunde inte hitta det., så jag gav upp efter ett tag. Jag satte mig ner och började göra läxor, men då kom min SO lärare/svenska lärare/mentor in och hittade papret. Det slutade med att någon ifrån 6C (vi är 6D och är klassrumet brevid dom) hade tagit alla papper och hällt utt dom på sin bänk. SO testet var relativt lätt och jag blev klar med det utan några problem. Resten av dagen rullade och vi hade SV, matte, idrott och SO. Lektionerna var vanliga och jag kommer inte ihåg så mycket av vad som hände, men till slut så var dagen slut.

Jag hade under hela dagen varit milt snuvig men hade inte tänkt mycket om det. Min mamma körde mig till elmia centrum, där eventet hålls och jag träffade min pappa där. Vi gick emot entrén, och kom in i elmia. Entrén var massiv och var dekorerat med företag som anntingen sponsrade eventet eller hade betalat för reklam. Mitt i salen stog en läker pickup, med monster (energi drycka) logan på sig. För att komma in behövde man anntingen vaccinkort eller ett snabb test som visat negativt. Eftersom att jag inte hade ett vaccinpass så gjorde jag ett själv test. Efter ett tag så började symbolen vissa på T, vilket inndeär positivt. Vi bad om ett nytt test, som fick samma resultat. Jag hänvisades en ansikts mask och fick gå ut ur en alternativ utgång där vi (jag och min pappa) väntade på att min mamma skulle komma och hämta mig. Jag kommer ihåg att utgången var knall vit, med en tjej som satt och drack kaffe längst bort i korridoren och små bänkar längs den.

Efter ett tag så kom mamma, och jag fick välja om jag skulle åka hem till pappa och vara ensam tills att han kom hem med him dator och annat, eller min mamma. Jag valde att åka till pappa. Min mamma stannade vid en butik på vägen dit och köpte lite godis och chips. Vi åkte hem och jag kollade på TV tills min mamma kom hem. När han kom hem så lyfte vi up min dator till mit rum och kopplade allting, sedan spelade jag ensam tills att han fixade sin. Vi spelade tillsamans med min styv mor, som skulle vara på dreamhack med oss. Vi stannade uppe tills 4 på natten och spelade dator spel tillsammans.

Publicerat

21 januari 2022

Berättat av

Elliot

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02035

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Internationella Engelska Skolan Jönköping

Klass

6D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!