Mitt Liv

  • Hanna Lundberg

  • Hanna Lundberg

Berättat av Hanna

Född 2008. Myrsjöskolan. 7B2.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

18.01.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Det är ett nytt år men inget känns nytt. För lite mer än två år förändrades allt, hur man levde, hur man tänkte och hur man betedde sig runt andra invånare. Men jag minns knappt hur det var innan pandemin. Det enda jag vet är att det var bättre då. Jag vet egentligen inte om mitt liv ändrade så mycket jämfört med andras.

Hur ska ett ”normalt” liv egentligen se ut? Hur ska man bete sig för att vara ”normal”?

Det är såna frågor ingen kan svara på, för det är frågor med svar som alltid kommer ändras. Något som är ”normalt” 2022 var inte ”normalt” för. Det ”normala” för mig kanske är att vakna äta frukost, göra mig redo för skolan och sedan gå 1 km till skolan. Medan i en annan del av världen kanske föräldrarna inte har råd att skicka sina barn till skolan. Jag äter frukost varje dag, men det kanske bara är ”normalt” för mig, eller är det ”normalt” för alla? Och kommer det vara ”normalt” om 100 år?

Instagram, Snapchat, Tiktok, Facebook, Twitter, Youtube och mång mer så kallade sociala medier är nog en av de viktigaste sakerna i våra liv som barn just nu. Det är något vi inte kan motstå eftersom alla andra har de, det är ”normalt”. Sociala medier är det första vi går in på när vi öppnar telefonerna, det är sättet vi får reda på saker. Tidningar är inte längre sättet vi får reda på det senaste nyheterna, det är genom de sociala medierna.

Jag tror att skolan är platsen där jag spenderar mest tid med människor och pratar mest. Skolan är en trygg plats för mig iallafall men jag vet att skolan kan vara en hemsk plats för vissa och jag vet att barn kan vara hemska mot varandra, men enligt mig är skolan en rolig plats när man är med sina vänner. Jag går till skolan fem gånger i veckan och jag är ledig två dagar i veckan. Efter skol dagarna brukar jag oftas vara med någon vän och sedan brukar jag hämta min lillebror på dagis. När jag har hämtat honom brukar vi gå hem och kolla på någon serie som han gillar. Oftas brukar han välja PAW patrol som är något program om pratande hundar som räddar människor.

Mina föräldrar brukar komma hem runt 18:00-19:00, det är iallafall den ”normala” tiden de brukar komma hem. Mamma brukar laga maten och sedan brukar jag och pappa ta hand om disken. Men jag börjar undra vad som är ”normalt” för andra familjer. Vad betyder egentligen ordet ”normalt”?

Publicerat

26 januari 2022

Berättat av

Hanna

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02077

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Myrsjöskolan

Klass

7B2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!