Mitt Liv

Berättat av Edvin

Född 2008. Myrsjöskolan. 7B4.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

17.01.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Idag vaknade jag ungefär klockan 07:15 eftersom jag har sovmorgon varje måndag och börjar klockan 09:30. Därpå gick jag upp och satte på mig mina kläder, jag brukar ha vida jeans och en hoodie. Eftersom jag har sovmorgon så satte jag på min dator och började spela. Idag spelade jag raft, det är ett spel där man lever på en flotte ute i havet och försöker överleva mot alla farliga djur och och bygga upp en bra bas. Ungefär klockan 08:15 stängde jag av min dator och gick ner för att äta frukost. Idag åt jag en tekaka som jag delar på mitten och har smör, ost och skinka på. Till dricka gjorde jag en smoothie med vaniljyoghurt, hallon, blåbär, jordgubb och lite vaniljsocker. Sedan gick jag till soffan och och kollade på nyheterna eftersom det är en pandemi och mina föräldrar jobbar hemma och bestämmer vad som är på TV:n. När jag har ätit upp går jag på toa och borstar tänderna. Ibland blöter jag håret och lägger i lite mousse i håret och kammar backslick för att håret av sig själv ska lägga sig i mittbena när det har torkat.

Nu är klockan ungefär 08:55 och då går jag och sätter på mig ytterkläderna. När klockan är 09:00 så är jag klar och går till skolan.

Jag brukar ta en genväg genom en brant skog för att möta upp min bästa vän Knut för att tillsammans gå till skolan.

När jag är framme vid skolan är klockan ungefär 09:20. Då går jag till skåpet, tar av mig ytterkläderna och tar fram matte boken eftersom jag nu har matte i 55 minuter. Efter det är det lunch, jag brukar sällan äta skollunchen därför att det sällan är gott. Istället är jag med mina kompisar och spelar Clash Royale på mobilen. Nästa lektion är NO/TK och den börjar 12:25

Klockan 15:15 är skolan slut och jag går till mitt skåp och lägger ner min dator och böcker i min ryggsäck och går hem. Ungefär halvvägs hem går jag tillsammans hem med Knut.

När jag väl kommer hem brukar jag gå på toa och göra mellis. När jag har ätit upp sätter jag på min dator och spelar. Mina spel jag har på min dator och som jag spelar mest är Valorant, Overwatch, Raft, Cuphead, GTA 5, Star Wars Battlefront 2 och Minecraft. Sen ringer jag Knut och så brukar vi spela tillsammans online.

Jag brukar spela i ungefär 1-2 timmar innan det är middag. Idag åt jag Panerad kyckling med pommes och sallad. Den här rätten fick vi hem av HelloFresh som vi bäställde online. Man får med alla ingredienser och receptet i ett paket som kommer hemlevererat till dörren.

Efter middagen brukar jag ibland ta disken. Min familj brukar turas om att ta disken, dock är det sällan mamma som tar disken eftersom hon oftast lagar maten. Om jag inte tar disken går jag upp till mitt rum och pluggar om jag har några läxor eller prov. Om inte brukar jag spela med Knut eller leka/gå ut med min hund. Min hund heter Basse och en är en blandras mellan cocker spaniel, mops och dvärg pudel.

Ungefär klockan 22:00 brukar jag gå och borsta tänderna och gå och lägga mig. Innan jag lägger mig brukar jag alltid kolla på mobilen. Oftast kollar jag på sociala medier eller en serie.

Publicerat

26 januari 2022

Berättat av

Edvin

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02085

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Myrsjöskolan

Klass

7B4

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!