Mitt Liv

Berättat av Signe

Född 2008. Myrsjöskolan. 7B4.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

17.01.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Det första jag gör på morgonen är ganska självklart, jag vaknar. Jag vaknar av mitt alarm från min mobil som vanligtvis ringer 06.50 men på måndagar på vår skola börjar skoldagen 09.30 men inte om en lärare har sagt åt en att man måste gå till en viss lektion innan det som man inte alltid behöver. Därför går jag istället upp 08.30. Jag tar min min mobil som ligger på ett litet bord bredvid min säng och går sedan ut ur mitt rum och ner för trappan.

Där nere väljer jag ut kläder som ofta består utav ett par jeans och en tröja. Sedan går jag in i köket för att äta frukost. Jag sätter mig vid vår köksö som är ett högre bord mitt i köket med lite högre pallar vid, inte matbordet. Till frukost har min pappa gjort smoothie till mig och min bror, till det brukar det vara en macka antingen rostat eller inte. Ungefär klockan 07.30 har jag ätit klar och går till badrummet för att borsta håret och tänderna. Därefter sätter jag på mig en jacka, ett par skor och en mössa. Min jacka har som puffar och den är beige, min mössa är också biege men mina skor är svarta. Jag kollar att jag har allt i min ryggsäck innan jag går ut.

Det tar ungefär tio minuter att gå till skolan från mitt hus, jag bor ganska nära så jag får sällan skjuts av mina föräldrar. Skoldagen är ungefär totalt 7 timmar. Kring elva och tolv äter vi lunch på skolan. Då går vi till en stor matsal i skolbyggnaden med massor av bord och ställen att ta mat. Efter maten har vi lite rast kvar innan nästa lektion börjar. Jag är ofta med mina två vänner på rasterna och vid lunchen.

Skoldagen tar slut ungefär klockan tre men det beror på vilken dag det är. Då går alla till sina skåp för att ta med det vi ska ha hem, dator, väska, jacka, kanske böcker osv.

När jag kommer hem tar jag något att äta ofta en macka men det kan vara olika beroende på vad vi har hemma och vad jag är sugen på. Sedan går jag upp på mitt rum och håller på med mobilen. När jag kommer hem sitter min pappa ofta i möte och pratar med jobbet, eftersom att det är covid-19 är det många vuxna som jobbar hemma från sina datorer istället för att åka till jobbet för att minska smittspridningen. Sedan gör jag lite olika saker fram tills det att middagen är klar. Det kan vara läxor, mobil eller husdjur. Efter ett tag hemma har jag en aktivitet som jag går på på måndagar. Jag dansar, jag har länge gillat att dansa och har tagit lektioner sedan småbarn. Fast då var det mer danslek.

Middagen äter vi ungefär klockan sex men annars senare. Dagar då jag har aktiviteter kanske vi äter tidigare om jag ska hinna äta innan eller senare om det passar bättre att äta efter. Det varierar från dag till dag vad vi äter. Det kan vara mat som ursprungligen kommer från andra länder eller ibland svensk mat. Efter middagen gör jag också lite olika saker. Men jag håller nog framförallt på med min mobil uppe i mitt rum. Ungefär klockan nio går jag ner för att antingen ta något litet som ett glas mjölk eller någonting för att sedan gå och borsta tänderna. Men om jag inte är hungrig går jag bara direkt till badrummet för att borsta tänderna. Efter det byter jag om till de kläder jag sover i som ofta är ett par shorts och en T-shirt. Sedan går jag upp på mitt rum och lägger mig i min säng. Efter en liten stund lägger jag min mobil på laddning med hjälp av en slad bredvid mig, släcker och försöker sova.

Publicerat

26 januari 2022

Berättat av

Signe

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02095

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Myrsjöskolan

Klass

7B4

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!