Mitt Liv

Berättat av Signe

Född 2010. Nibbleskolan. 5C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Signe och är snart 12 år gammal. Jag gillar att dansa balett och spela valthorn. Jag har två småsyskon.

Mina två bästa vänner Eva och Julie brukar jag leka med ganska ofta. Vi brukar pyssla eller göra något annat. Jag har känt de i snart 8 år.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknar av att mitt alarm på mobilen ringer. På vardagarna vaknar jag oftast klockan 6:20. Jag brukar ligga och kolla på mobilen i ca tio minuter innan jag går upp. På mobilen brukar jag kolla på tik tok, men ibland kan jag spela något spel. Sen väljer jag kläder, oftast blir det vanliga svarta tights och en tröja. Sen går jag upp och käkar frukost med resten av familjen som består av min mamma, pappa, lillebror och lillasyster. Till frukost blir det antingen smoothie och macka eller havregrynsgröt.Efter det går jag ner och borstar tänderna.

När jag är klar för att gå till skolan går jag ut i hallen och sätter på mig ytterkläder. Jag bor ute på landet så jag måste åka buss till min skola.

Att gå till bussen tar inte lång tid. Bussen kommer till skolan som är här i Himmeta. Skolan i Himmeta har bara F-3:an så därför går jag skolan i stan. Bussen åker 7:37 från Himmetaskola.

Efter att jag kommit från bussen får jag vänta i ca tio minuter innan skolan börjar klockan åtta.Vi börjar skoldagen med att läsa bänkbok i 20 minuter. Sen har vi olika lektioner innan lunch. Lunchen är alltid klockan 11:45. Efter lunchen har vi rast och två lektioner till innan vi slutar runt två.

Efter skolan tar jag bussen hem. Bussen kommer 14:20 så vissa dagar får jag vänta upp till 35 minuter i klassrummet med några kompisar som också ska med bussen.

När jag kommer hem brukar jag ta mellis, det blir nästan olika mellis varje dag. Ibland blir det macka och ibland blir det fil, eller något annat. Medans jag käkar mellis kollar jag på mobilen eller läser bok. Efter mellanmålet brukar mina småsyskon Nils och Iris komma hem från fritids och då brukar jag gå ner till mitt rum och kolla på mobilen eller spela valthorn. Jag har spelat valthorn sedan jag var fem år. Så jag har nästan spelat i sex år.

Efter det brukar det vara kvällsmat. Oftast är det pappa som har lagat maten. Det brukar oftast vara lite enklare mat på vardagarna. Efter maten brukar vi plocka ur och i diskmaskinen. Efter det gör jag mig iordning för att sova. Jag brukar gå och lägga mig vid åtta sen brukar mamma komma och läsa för mig till typ halv nio. Jag brukar somna runt kvart över nio. När jag vaknar börjar allt om igen.

Publicerat

1 februari 2022

Berättat av

Signe

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02153

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Nibbleskolan

Klass

5C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!