Mitt Liv

  • Jag med hjälp av ett stativ

Berättat av Pontus

Född 2008. Myrsjöskolan. 7B2.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

13.01.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Pontus, jag är 13 år gammal, mina favorit aktiviteter är pingis och att gymma med kompisar. När jag inte tränar så är jag ofta med kompisar eller så spelar jag olika spel, just nu är mitt favoritspel Valorant.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En vanlig torsdag

Jag vaknar tidigt på morgonen eftersom att jag ska träna med en kompis, det gör jag i ett gym som ligger ungefär 1km från mitt hus. Jag väcks av ett alarm på telefonen som jag hade satt på dagen före.

Efter jag vaknar går jag direkt till toaletten och ställer mig i duschen, jag duschar kallt för att få mer energi på morgonen.

När jag har duschat väljer jag sätter jag på mina kläder som jag hade lagt ut dagen innan, ofta är kläderna ett par jeans, en T-shirt och en hoodie, men eftersom att jag ska träna sätter jag på mig shorts, overallsbyxor, en tränings t-shirt och en nike hoodie.

Jag går sedan upp till mitt kök och lägger i två bröd i brödrosten. Medans bröden rostar så börjar jag förbereda min smoothie, jag lägger ofta i mjölk, bananer, protein pulver och grekisk yoghurt så att jag lätt kan få i många kalorier i början av dagen.

Medans jag äter, sätter jag på min favorit serie och kollar något avsnitt innan dagen börjar.

Serien jag kollar på finns ofta på Netflix, Disney + eller HboMax och jag använder chromecast för att se serien på teven.

Efter avsnittet är klart börjar jag springa mot gymmet, det är inte så långt men det funkar bra som uppvärmning. När jag har gymmat klart duschar jag i omklädningsrummen som finns i gymmet. Jag byter även om där till skolkläder.

När jag har bytt om börjar jag röra mig mot skolan, jag brukar ofta ta buss men mina kompisar har inget busskort så vi går istället.

Skolan börjar 08:35, då har vi läsning. På läsningen brukar vi läsa från olika böcker eller läsa online på våra chromebooks. Just nu läser vi Narnia på engelska.

Vi har lektioner till ungefär kl 12, då har vi lunch i typ en timme och sen har vi lektioner igen till kl 1535.

Vid klockan 16 är jag pingis tränare till klockan 1830 och då har jag egen träning till 2030. Träningshallen ligger väldigt nära skolan så jag kan gå direkt från skolan till träningen.

Ungdomarna jag är tränare till är ofta mellan 6år – 13år och olika bra på pingis.

När min träning är färdig brukar jag serv träna till klockan nio. Eftersom att min pappa inte kan hämta för än då. När jag kommer hem har mamma oftast gjort mat men jag går och duschar innan jag äter. Medans jag duschar brukar jag ofta ha på musik.

När jag har duschat klart går jag ner och äter middag, oftast somnar jag mellan kl 23 – 24.

Publicerat

1 februari 2022

Berättat av

Pontus

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02159

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Myrsjöskolan

Klass

7B2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!