Mitt Liv

Berättat av Julie

Född 2008. Myrsjöskolan. 7B2.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

07.01.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Hej jag hete Julie och är 13 år. Jag bor i Nacka med min mamma Madeleine 37 år, pappa, Robert 46 år, storasyster Jennifer 18 år och hund Bernard 4 år. Jag gillar att hänga med vänner och shoppa. När jag hänger med kompisar brukar vi oftast vara hemma hos nån eller gå runt i stan och titta på bl a kläder. Ibland äter vi även på resturang. När jag inte hänger med vänner alltså när jag är själv så brukar jag oftast kolla på film/serie på tv, eller göra nått på min mobil. T ex TikTok, Snapchat och instagram.

När jag blir äldre vill jag bli advokat. Alltså vill jag gå ekonomi, juridik linjen på gymnasiet.

En sak som jag även skulle vilja när jag blir äldre är att flytta utomlands. T ex Paris.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej! Jag heter Julie och är 13 år. Jag bor i nacka.

En vanlig dag i mitt liv kan se ut såhär: T ex en fredag

En vanlig fredag när det är skola vaknar jag runt 6:20. Efter att min väckarklocka ringt scrollar jag lite på instagram och snapchat. Detta gör jag i max 10 minuter.Jag har även min mobil som väckarklocka.

Sedan går jag upp ur min säng och till min garderob.

Jag väljer något att ha på mig vilket kan ta rätt så lång tid om jag inte bestämt vad jag ska ha på mig dagen innan. Det kan ta allt från 5 minuter till 20 minuter att välja kläder på morgonen. Oftast sätter jag på mig ett par jeans och en långärmad tröja eller kofta.

Efter det går jag till badrummet. Jag tvättar mitt ansikte, fixar håret och sånt. Detta kan också ta rätt så lång tid, oftast tar allt sammanlagt ca 15 minuter, men ibland kan det ta längre tid. Efter detta borstar jag oftast mina tänder, men ibland äter jag frukost först.

Om jag äter frukost äter jag oftast yoghurt med flingor och russin. Eller så äter jag en macka med ost och tomat eller gurka och ett glas iste eller jucie.

Därefter bäddar jag min säng om jag hinner och sedan går jag till bussen.

Eftersom att jag börjar 8:10 på fredagar är jag i skolan runt 8:00.

På fredagar har jag 4 lektioner, och jag slutar 13:10.

När jag slutat skolan är jag antingen med vänner eller så åker jag bara hem. Om jag är me vänner åker vi ibland till stan eller är hemma hos någon.

Om jag inte är med vänner så brukar jag oftast åka hem och äta mellis. Sedan åker jag och gymmar, jag gör inte det varje fredag men oftast gör jag det. Efter jag tränat åker jag hem och duschar, därefter äter jag middag. Middagen varierar från dag till dag, men eftersom att det är fredag äter vi oftast t ex tacos, hemmagjord pizza, kött, lax och pommes. Efter att jag ätit brukar jag bara sätta mig i soffan eller i mitt rum och kolla på tv / hålla på med mobilen. Sedan brukar jag även ta något snack att äta som t ex chips, godis eller popcorn.

Jag somnar oftast ganska sent då det är helg. Men ibland om jag är jätte trött somnar jag tidigare. Oftast somnar jag nån gång efter 1- halv två typ.

Publicerat

2 februari 2022

Berättat av

Julie

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02165

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Myrsjöskolan

Klass

7B2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!