Mitt Liv

Berättat av Olivia

Född 2009. Elin Wägnerskolan. 6D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

03.01.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Uppgift 1: Min dag!

Hej,

jag heter Olivia och jag är 12 år gammal.

En vanlig morgon på en vardag vaknar jag 1,5 timme innan skolan börjar och jag vaknar av min mobil som är min väckarklocka. Men jag brukar inte gå upp ur min säng förens det är 1 timme kvar tills vi börjar.

När jag har vaknat till sminkar jag mig , efter det klär jag på mig sen äter jag frukost och efter det borstar jag mina tänder och sen är jag klar.

Det andra jag gör på morgonen efter jag sminkar mig är att klä på mig, jag brukar ha på mig antingen jeans och en hoodie eller så väljer jag mjukiskläder med någon tröja. Det beror på ifall jag orkar. Mina kläder är ifrån h&m, lindex eller gina tricot. Jag alltid på mig uggs eller nikeskor.

Efter jag har klätt på mig går jag ner och då äter jag antingen en macka i brödrosten som inte är hembakat utan jag har köpt det på coop , om jag inte är det äter jag yoggi med hallon eller jordgubbssmak. Jag har inte någon musli för att jag tycker inte att det är gott.

När jag ska gå till skolan kommer Annie till mig om är min kompis. Hon kommer alltid 15 minuter innan skolan för att vi bor 2 minuter från skolan båda två. Men när det blir sommar ska jag cykla för att det går inte nu när det är vinter, för att det är halt nu och då kommer jag halka med cykeln.

Framför min telefon brukar jag snapchatta med mina vänner , snapchat är en app där man skickar bilder till sina vänner och chattar med dom men kan också prata i telefon och facetime . Jag brukar också använda instagram som är en app när man kan lägga upp bilder sen kan man kolla vad andra lägger upp och följa deras liv, man kan välja om man ska ha offentligt konto eller privat.

PÅ min tv så kollar jag på youtube eller netflix. På youtube kollar ja på influencers.

Efter skolan är jag med mina vänner eller tränar gymnastik . När jag är med mina vänner brukar vi antingen bara vara eller gör vi något ute eller med andra. Jag har 5 vänner jag umgås med.

Den sorts gymnastiken jag tränar är att jag har tumbling som är ett smalt golv som har lite studs i sig så att man kan göra volter osv på, sen har jag trampett som är en lite studsmatta som man kör volter på . Och sen finns det fristående som man dansar på , man har en egen dans som man gör. Det är det man tävlar på men det finns andra saker men dom kan man inte tävla på.

När jag hjälper till hemma tar jag disken , det gör jag när mamma ber mig annars gör jag det inte . Jag plockar oftast ut disken och inte in den för att det tar långt tid och är svårare.

När mamma ber mig hjälpa till städar jag mitt rum också , då bäddar jag min säng tar undan alla kläder och städar mitt sminkbord för att det är det som är smutsigt i mitt rum för det andra håller jag ordning på.

Jag har 5 vänner som jag umgås med men dom jag umgås mest med heter Vanessa Moa och Annie . Vanessa och Annie går i min klass och Moa går i mitt gymnastik lag. Annie är det som jag har kännt längst för henne har jag känt sen jag var 6 månader eftersom att jag och hon bor grannar. Och sen har jag känt Vanessa och Moa sen jag var 9 år gammal.

Publicerat

14 februari 2022

Berättat av

Olivia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02297

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Elin Wägnerskolan

Klass

6D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!