Mitt Liv

Berättat av Edith

Född 2009. Elin Wägnerskolan. 6D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

24.01.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Hej,

jag heter Edith och är 12 år, snart tretton. Jag fyller år den 20 februari och kommer från Växjö, jag bor i Växjö nu också. Jag går i årskurs sex på Elin Wägnerskolan.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

På en vardag brukar jag vakna av att mitt alarm ringer på morgonen. Jag vaknar olika tider beroende på vilken tid jag börjar. Om jag börjar vid åtta t.ex brukar mitt alarm vara på vid 06.30. När mitt alarm ringer brukar jag ligga kvar i sängen och kolla på teve i ungefär en kvart. Då brukar jag kolla på youtube eller om det kommit ut något nytt avsnitt av någon serie på svt play.

Sedan går jag upp och tar på med kläder som jag oftast brukar ta fram dagen innan. Jag brukar ha på mig ett par vida jeans och en hoodie eller tröja.

Sedan går jag på toa, och tvättar mitt ansikte med ljummet vatten och en ansiktsrengöring, och sedan smörjer jag in mig med en ansiktskräm och en ansiktsolja. Efter det går jag in till mitt rum igen och bäddar sängen och städar mitt rum lite om det är lite stökigt.

Sedan sätter jag mig vid mitt sminkbord i mitt rum och sminkar mig. Jag brukar börja med att ta concealer och sedan tar jag lite bronzer, highlighter, rouge. Sedan böjer jag mina fransar och tar mascara.

När jag fixat klart mig går jag ner och börjar med min frukost. Då brukar klockan vara runt 07.10. Jag brukar äta lite olika men oftast mockor eller smoothie. Men oftast äter jag mackor. Jag brukar äta två mackor som jag värmer i brödrosten. Vi bakar inte bröd så ofta, oftast köper vi nybakta frallor, eller så köper vi mackor i butiken som vi lägger i frysen. På mina mackor brukar jag ha på smör, skinka och någon slags grönsak t.ex gurka. Till det brukar jag dricka ett stort glas vatten.

Jag brukar äta på ungefär tio minuter och sedan tar det ungefär 5-10 minuter att göra frukosten, så när jag ätit klart är kanske klockan runt 07.30. Då går jag upp och borstar tänderna med min eltandborste och tandkräm, och sedan tar jag deo och parfym.

Sedan går jag ner igen och klär på mig ytterkläder. Jag larmar och låser dörren om ingen är hemma. Nu är klockan runt 07.40-07.45. På vägen till skolan brukar jag möta upp några kompisar på en plats som vi bestämt, och sedan går vi sista biten ihop.

Jag är i skolan lite innan den börjar. Jag har ungefär tre lektioner innan lunch. Lunch äter jag i matsalen där vi får gratis mat serverad. Vi brukar få miljövänlig mat i skolan och den tycker oftast barnen inte är så god, men ibland får vi jättegod mat. Vi får alltså inte välja maten själva utan får det som serveras.

På rasterna brukar jag och mina kompisar kolla på våra mobiler. Ibland går vi till biblioteket på skolan och sätter oss där, men oftast sitter vi i sofforna i korridorerna. På mobilerna brukar vi kolla på olika sociala medier som t.ex tiktok. Sedan spelar vi många spel på mobilen ihop också.

På fredagar när vi börjar vid åtta sluter vi vid 14.45. Vissa dagar sluter vi tidigare än andra och vissa senare.

När jag slutat går jag hem, antingen med kompisar och är med dom eller går jag hem själv och tar det lugnt och pluggar. När jag kommer hem gör jag mellanmål. Då brukar jag äta en frukt eller en smoothie, det beror på hur hungrig jag är. Oftast gör jag smoothie!

Jag brukar också träna, men det är inte direkt efter skolan utan runt 17.00. På onsdagar och måndagar tränar jag fotboll, och på fredagar har vi fys med fotbollen. När jag inte tränar fotboll brukar jag träna hemma. Antingen kör jag något pass hemma eller springer jag. Innan gick jag på gymnastik men det har jag slutat på, men jag vill börja på paddel istället.

När jag kommer hem från träningen duschar jag och sedan äter jag middag. Vi brukar äta olika rätter varje dag och testar ofta nya saker. Idag ska vi äta kyckling med nudlar och wokgrönsaker. Min favoritmiddag är grillat, skaldjur, pulled pork och sedan älskar jag flankstek.

Jag brukar inte hjälpa till så jättemycket hemma, men jag älskar att laga mat så det brukar jag göra. Sedan brukar jag städa mitt rum och plocka upp diskmaskinen.

Jag har väldigt många kompisar som jag umgås med, både i och utanför skolan, men jag umgås mycket med min familj också.

Publicerat

14 februari 2022

Berättat av

Edith

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02303

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Elin Wägnerskolan

Klass

6D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!