Mitt Liv

Berättat av Filippa

Född 2009. Elin Wägnerskolan. 6D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

25.01.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Filippa och jag är 12 år gammal.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Hej,

jag börjar min dag med att vakna ca en och en halv timme innan jag börjar. Jag ställer klockan på min telefon. När jag har vaknat ligger jag kvar i sängen och kollar lite på min telefon. Jag kollar på tiktok,Instagram och snap eller youtube. När jag har kollat klart på min telefon går jag upp jag brukar ligga i sängen i ca en kvart.

När jag går upp väljer jag kläder jag brukar ta fram kläder dagen innan så jag inte har så stressigt på morgonen. Men ibland gör jag inte det. Jag brukar ta ett par jeans eller mjukisbyxor, sedan tar jag en t-shirt, sen tar jag en hoodie/kofta och sist tar jag ett par strumpor.

Sen går jag upp till köket och äter frukost och jag äter kvarg med någon frukt i tex vindruvor och jag har musli i kvargen med frukten i. Jag tar ett glas och häller i vatten eller mjölk i glaset.

När jag har ätit går jag ner till min toalett och borstar tänderna med min blåa tandborste som kan lysa, sen tar jag tandkräm på tandborsten. Efter det tvättar jag av mitt ansikte med min ansiktstvätt.

Jag går till mitt rum och drar upp mina gardiner. Jag går till mitt skrivbord och tänder min lampa och börjar sminka mig. Jag använder 10 sminkprodukter. Sedan tar jag en parfym från rituals som är ett företag som säljer skönhetsprodukter.

Efter det bäddar jag min säng. Jag slätar ut täcket och sedan mina kuddar jag sover med. Sen tar jag mina kuddar som jag bäddar med som är gråa och sedan tar jag min filt och lägger på. Sen går jag upp och tar på mina ytterkläder.

Jag går till skolan ca 20 minuter innan skolan börjar. Jag går eller cyklar till skolan, men nu när det är vinter och halt därför går jag. Det tar ca 5-8 minuter för mig att gå till skolan. När jag cyklar tar det ca 3-5 minuter.

När jag kommer till skolan går jag upp till mitt skåp som är på 4:e våningen. Jag hänger in min väska och jacka i skåpet. Jag tar ut det material jag använder. Jag brukar alltid ha med min dator men ibland så tar jag med böcker.

Efter skolan brukar jag vara med vänner eller går jag hem till mig själv. Men idag ska jag hem själv till mig och plugga. Det tar ca 5-8 minuter för mig att gå hem.

När jag kommer hem tvättar jag händerna med tvål och vatten jag har en tvål som är flytande och inte fast. Sen brukar jag gå till mitt kök och äta något tex pasta och chicken nuggets.

När jag har ätit går jag ner till mitt rum och brukar sätta mig och plugga om jag har något prov/läxa. Jag brukar träna på kvällen så om jag tränar hemma går jag och klär på mig träningskläder. Jag brukar ha ett par byxor och en t-shirt. Sen går jag upp till garaget där jag har träningsmaskiner. Men jag tränar också fotboll och jag tränar utomhus så jag sätter på mig underställ,strumpor,benskydd,shorts,t-shirt, zip tröja och en jacka. Jag packar ner målvaktshandskar och vattenflaska.

Jag hjälper inte till så mycket hemma jag plockar ut diskmaskinen ibland och går ut med min hund ibland.

Jag umgås med min familj den består av min syster som heter Kajsa, min storebror Erik, min pappa Tommy och min mamma Linda. Sen min hund Alice också. Jag umgås också med mina vänner fyra av dem är Edith, Smilla,Vilda och Annie

Jag brukar kolla på tiktok, det är en app som man dansar på och kollar på videos. Jag brukar göra videos med mina vänner eller själv. Jag använder också Instagram och snapchat. På instagram lägger folk upp videos och bilder men jag kan också lägga upp bilder/videos. Snapchat så kan man ha kompisar och skicka bilder och videos till dem.

Publicerat

14 februari 2022

Berättat av

Filippa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02305

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Elin Wägnerskolan

Klass

6D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!