Mitt Liv

  • Smilla E

  • Smilla E

Berättat av Smilla

Född 2009. Elin Wägnerskolan. 6D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

17.01.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

På morgonen kommer alltid mamma eller pappa in och väcker mig ungefär 1 timme och 30 minuter innan skolan börjar. Jag gillar att ha lång tid på mig så jag inte blir stressad. Då är det också enklare att komma ihåg att inte glömma någon läxa eller nyckeln till skåpet.

När jag stigit upp tar jag alltid på mig de kläderna jag valt kvällen innan. Det brukar oftast vara jeans, tröja och en hoodie. När jag tagit på mig kläderna bäddar jag min säng och sen sminkar jag mig. Jag använder concealer, bronzer, rouge, highlighter, mascara och ögonbrynsgel. När jag sminkat klart mig går jag ner för att äta frukost. Jag är inte jättehungrig på morgonen så jag brukar oftast bara ta något litet som knäckebröd eller yoggi med flingor. Men då tar jag med mig en frukt till skolan och en macka för att inte tappa energi. När jag ätit upp går jag in på toan och borstar mina tänder. Jag använder eltandborste men om den behöver ladda så använder jag en vanlig tandborste istället. Jag gillar att borsta med eltandborste mest för den är enklare att borsta med och jag kommer åt mer ställen.

När jag packat min väska och tagit på mig ytterkläderna går jag ut genom ytterdörren och låser med kodlåset. Man trycker bara på en låsknapp och så låser dörren sig. Då slipper jag att ha en nyckel. Sen cyklar jag till skolan, jag gillar det för det går väldigt fort och det är skönt att cykla. Jag cyklar alltid 20 minuter innan skolan börjar för jag möter mina kompisar utanför ett hus på väster och sen cyklar vi tillsammans till skolan. När vi är framme ställer vi våra cyklar vid cykelstället och går upp till våra skåp. Vi har vårat hemklassrum på den högsta våningen så det är väldigt många trappor upp.

Jag tar alltid ut de böckerna jag behöver till lektionen och tar fram min datorn. På den har jag det mesta skolarbetet men vi har också lite i böcker. Jag tycker det är enklare att ha allt skolarbete på datorn för då behöver man inte bära runt på så mycket böcker.

På rasterna använder jag min mobil och kollar på olika appar. De appar jag använder mest är tiktok, snapchat och instagram. På tiktok kan man lägga upp videos på sig själv och kolla på vad andra lagt upp. På snapchat kan man skriva med kompisar och skicka bilder. På instagram lägger man upp bilder och kollar på vad andra lagt upp. Man kan gilla bilderna man kollar på och följa varandra. Det är samma på tiktok.

När förmiddagens lektioner är slut går vi och äter lunch. Vi tvättar våra händer i ett litet bås bredvid kön och sen ställer vi oss i kön. Sen tar vi mat och hämtar bestick och vatten. Jag gillar inte skolmaten så mycket för det är inte så klassisk mat som t.ex pasta och köttbullar. Men jag brukar äta lite ändå.

När vi ätit går vi till fritidsgården och spelar spel. Vi brukar köpa något att äta om det inte var så god mat. Jag tycker det är bra att det finns en fritidsgård för om man är hungrig kan man köpa en macka eller kex och personalen är jätte snälla där.

När skolan är klar är jag med kompisar och på kvällen tränar jag fotboll. När jag är med kompisar brukar vi antingen gå och shoppa eller så tar vi bara det lugnt hemma hos någon.

Ungefär en 1 timme och 30 minuter innan träningen äter vi något och tar på oss våra träningskläder. Sen kör någon av våra föräldrar oss till träningen. Vi tränar från 17:30 till 19:00. På träningen börjar vi med att värma upp och sen gör vi några övningar som t.ex bollövningar eller skjutövningar och sen kör vi match mot varandra

i två lag.

När träningen är klar hämtar någon av våra föräldrar oss och när jag kommer hem så brukar jag duscha och sen äter jag middag. När jag ätit klart hjälper jag till att plocka ut allting på bordet till köket och ställer in min tallrik, glas och bestick i diskmaskinen. Om disken i diskmaskinen är ren hjälper jag mamma och pappa att plocka ur den och sen ställa in det smutsiga.

Sen gör jag de läxor jag har eller pluggar till ett prov. Jag brukar sitta på mitt rum för det är väldigt lugnt där och sen brukar mamma eller pappa förhöra mig på det jag pluggade på.

När jag är klar med alla läxor fönar jag mitt hår och borstar mina tänder. Jag gör också några övningar med min hund så han kan träna upp sig och bli bättre tills de kurser han går på. Sen går jag upp på mitt rum och väljer kläder tills morgondagen och borstar mitt hår. Sen lägger jag mig i sängen och kollar på tv eller läser en bok. Det är kul att kolla på tv men när jag läser en bok så blir jag mycket tröttare snabbare och då är det också lättare att somna. Min katt brukar alltid komma och lägga sig hos mig på bröstet när jag läser eller kollar på tv. När jag ska somna lägger han sig vid mina fötter. Jag gillar när han sover i mitt rum med mig för då känner jag mig trygg. Jag brukar somna runt 22:00.

Publicerat

14 februari 2022

Berättat av

Smilla

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02309

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Elin Wägnerskolan

Klass

6D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!