Mitt Liv

  • Johanna

Berättat av Johanna

Född 2009. Elin Wägnerskolan. 6D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

03.01.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag har skrivit om det ovanför

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Hej, jag heter Johanna, jag är 12 år och bor i Växjö.

Min dag börjar alltid med att min väckarklocka går igång runt klockan 07:00 beroende på vilken tid jag börjar skolan, eller att min hund Sky väcker mig lite tidigare en 07:00. Efter det sätter jag på mig kläder och det brukar bli en grå hoodie med ett par blå jeans och svarta strumpor.

Sedan går jag ner till köket och plockar fram frukost. Det brukar bli två mackor med ost eller skinka men ibland tar jag lite yoggi och puffar. Efter det går jag upp till mitt rum och sminkar mig, borsta tänderna med min lila tandborste, borstar håret och kollar igenom skolväskan så att jag har min dator med mig till skolan.

Efter det brukar jag kolla lite på mobilen och då brukar jag snapchata med mina kompisar. Sedan går jag till skolan ungefär en halvtimme innan skolan börjar och då möter min kompis upp mig på vägen till skolan. Jag har alltid på mig en tjock vinterjacka som är svart, ett par beige vinterskor och en mössa som är beige.

Efter skolan, runt klockan 15:00, går jag hem och på vägen hem går jag med min kompis Stella. När jag är hemma kommer nästan alltid min hund Sky fram till mig och vill bli klappad. Sky är en jack russel och hon är vit med två bruna fläckar på ryggen.

Sedan brukar jag äta två mackor om jag inte åt mackor på morgonen. På mackorna brukar jag ha bananskivor och smör eller ost och smör.

Sedan byter jag om inför att jag ska spela innebandy och packar min innebandy väska. I min innebandy väska brukar jag ha en vattenflaska, innebandyglasögon, skor och min innebandyklubba vid sidan om väskan. Innebandyn börjar klockan 17:00 så jag och min pappa tar bilen till en sporthall 20 minuter innan träningen börjar. På innebandy träningen brukar vi göra tre övningar och i slutet delar vi upp laget och kör en match mot varandra.

När jag är hemma duschar jag efter träningen och äter kvällsmat och det kan vara t.ex köttfärssås och spagetti. Hemma hjälper jag till ganska mycket med att t.ex plocka ut och i diskmaskinen och att gå ut och gå med Sky och att dammsuga på översta våningen.

När jag är med vänner brukar jag vara med mina kompisar som heter Emma hon har ljust hår och spelar fotboll, Stella har också ljust hår och går på simning och Ingrid har orange hår och går på friidrott. Jag umgås också såklart med min familj. Min mamma heter Anette, har lockigt hår och är 50 år, min pappa heter Magnus, har mörkbrunt hår och är också 50 år och min storasyster är 16 år och har ljust hår.

Publicerat

14 februari 2022

Berättat av

Johanna

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02313

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Elin Wägnerskolan

Klass

6D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!