Mitt Liv

  • Mig själv

  • Mig själv

Berättat av Elsie

Född 2009. Elin Wägnerskolan. 6D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

10.02.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Hej,

Jag heter Elsie och jag är 12 år gammal.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En vanlig vardag i mitt liv går jag upp 1 timme och 5 min innan skolan börjar. Den tidigaste tiden vi börjar är 08:00. Jag vaknar av att mamma eller pappa kommer in till mitt rum när deras väckarklocka har ringt eller så sätter jag en egen klocka om jag vill går upp någon särskild tid.

När jag vaknar brukar jag kolla på sociala medier och sedan går jag upp och äter frukost. En vanlig frukost för mig är antingen toast, och då använder jag bröd från affären som jag rostar i brödrosten eller yoghurt i mangosmak med special-K. Efter jag har ätit frukost tvättar jag av mig och tar deo och sedan väljer jag kläder. Om jag är trött har jag oftast mjukiskläder eller om jag känner att jag har en bra morgon och är pigg så har jag oftast jeans med någon tröja till.

När jag har ätit och klätt på mig sminkar jag mig och borstar tänderna med tandkräm. Och om jag har tid över tittar jag på min telefon och då brukar jag oftast kolla på youtube, tiktok eller Instagram.

När det är 15-20 min kvar tills jag börjar brukar jag klä på mig ytterkläder och sedan åker jag ner till garaget och så brukar mamma eller pappa köra mig eller tar jag bussen nu när det är vinter eller går jag. Men när det är sommar cyklar jag till skolan.

När jag kollar på mobilen brukar jag kolla på youtube och det är en app där man kan lägg ut videos på vad de gör på en dag eller bara olika utmaningar. Men ibland kollar jag också kolla på tiktok och det är en app där man kan lägga ut korta videos när man dansar eller typ som en mini- vlogg. Ibland är jag inne på Instagram och på insta kan man lägga ut bilder eller korta videos på olika platser eller bilder som man vill dela med andra.

Efter skolan går jag hem eller så är jag med en kompis men jag går hem oftast. Jag tar mig hem med buss, bil eller så går jag men på sommaren cyklar jag. När jag är med kompisar brukar vi gå hem eller går vi till stan eller bara tar vi det lugnt och kollar på mobilen.

När jag går hem brukar jag först äta och sedan plugga eller så tar jag det lugnt för att jag ska ha energi till min fotbollsträning om jag har det. På träningen brukar vi spela match, värma upp och springa, men vi gör också övningar med boll där vi kör att man ska skjuta och sedan ska man köra 2 mot 2.

Ibland när jag går hem brukar mamma säga till mig eller min bror att någon ska fixa disken och då brukar jag plocka ut disken och min bror plocka in den. Och ibland har jag fixat tvätten eller plockat undan mina saker men det är inget jag gör frivilligt.

I skolan brukar jag vara med många, jag är inte med just en speciell person utan vi alla tjejer är ett gäng och alla är med varandra. Men några av de jag är med är: Malva som jag har känt i 3 år, Annie som jag också känt i 3 år, och sedan Edith som jag har känt sedan jag var liten för hennes storebror och min storebror spelar i samma klubb så de har spelat tillsammans, fast hennes bror är ett år äldre än min men de har känt varandra ganska länge.

Publicerat

14 februari 2022

Berättat av

Elsie

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02317

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Elin Wägnerskolan

Klass

6D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!