Mitt Liv

Berättat av Malva

Född 2009. Elin Wägnerskolan. 6D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

18.01.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

MIN DAG 2022.

text & bilder

Hej,

jag heter Malva , jag är 12 år gammal och jag bor i Växjö. Jag har bott här i hela mitt liv, jag bor i ett rött/orange tegelhus på väster.

Jag vaknar av att min mamma kommer och väcker mig vid 06.15.

Jag ligger kvar en stund i sängen innan jag väljer att stiga upp, klockan är ungefär 06.30 när jag brukar gå ner och äta frukost, då har jag på mig en morgonrock så att jag inte ska frysa.

Min frukost brukar bestå av ett glas juice (juice är från bravo) och rostad macka med smör och ost. Efter frukosten går jag och borstar tänderna med en tandborste och en tandkräm från sensodyne.

En stund efter jag har borstat mina tänder hämtar jag min mobil för att till på sociala medier som t.ex. snapchat och tiktok, snapchat är en app där man kan skicka olika bilder men även chatta med de. När klockan är ungefär 40-45 minuter innan jag ska gå till skolan går jag och klär på mig ett par jeans med en t-shirt och en hoodie.

Efter jag har klätt på mig fixar jag mitt hår och mitt smink, jag använder oftast bara mascara, bronzer och concealer. Mitt hår brukar jag platta med en plattång från GHD. Sen är det dags för att gå till skolan, jag tar på mig en jacka från peak performance och ett par skor från skopunkten.

När jag går till skolan tar det cirka 10 minuter mig om jag går, annars om jag cyklar tar det ungefär 5 minuter. När jag har kommit fram till skolan låser jag in mina saker i mitt skåp och sedan börjar lektionerna, mellan varje lektion har vi 10-20 minuters raster. Vid 12 tiden äter vi lunch och har en lunchrast på cirka 25-30 minuter.

En stund efter lunch rasten börjar lektionerna igen, vi brukar oftast ha 2-3 lektioner efter lunchen innan vi slutar skolan och kan gå hem. När jag har kommit hem sätter jag på tv och tittar en serie som heter zero chill från NETFLIX och tar något att äta, som t.ex. Varm choklad med en riskaka. När jag har sett klart på den är har mamma och pappa kommit hem så att de hade börjat med att laga maten. Det är olika maträtter för varje dag, men idag blev det spagetti och köttfärsås. Det är en vanlig maträtt i Sverige (växjö). När jag har ätit middag är det dags att Nivea Förbereda sig för min fotbollsträning .Jag har inte fotbolls träning varje dag utan bara 3 gånger i veckan. Men när jag har ätit tar jag på mig två stycken tröjor en vanlig tränings t-shirt och en långärmad träningströja, efter det tar jag på mig långa match strumpor med benskydd under., sen tillslut tar jag på mig mina fotbollsskor och en Dff tröja. Jag spelar då i laget DFF f09 , där har jag spelat i ungefär 6 år alltså sen jag var 6 år. Min träning varar i ungefär 1 timme till 1,5 timme.

Efter min träning åker jag och min mamma och pappa hem och direkt när vi kommer hem går jag snabbt in i duschen och börjar duscha. Jag använder ett schampo från elvital och ett balsam från elvital., sen använder jag också en tvål från Nivea.

Efter duschen tar jag på mig pyjamas kläder och går ner och borstar tänderna med en tandkräm från sensodyne. och en tandborste från apoteket som lyser i färger blå när man borstar. Sedan går jag till toan och tar en kvälls kräm från Oliva. Och efter jag har tagit den krämen så går jag och lägger mig. Det är det jag gör en vanlig dag 2022.

Publicerat

14 februari 2022

Berättat av

Malva

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02325

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Elin Wägnerskolan

Klass

6D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!