Mitt Liv

Berättat av Alice

Född 2012. Mariaskolan. 3C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

04.02.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att spela och älsakar katter

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

(2022)

Det är dags att vakna nu…VAKNA!

mina föräldrar väcker mig i min säng med ett lila och rosa täcke och en rosa kudde, klagar på mina föräldrar att dom väckte mig så tidigt, ligger kvar i sängen 30 minuter till och sen så går jag upp ur sängen och ställer mig upp i mitt rum. Jag kravlar mig ut ur mitt rum och kommer in i vardagsrummet med två stora soffor som jag lägger mig i, sen kommer min storasyster in och begraver mig med kuddar i alla sorts färger. Sen kommer mina föräldrar och skatar på att jag ligger i soffan, jag skyller på min storasyster att hon begrav mig med kuddar, sen går jag upp ur soffan och kravlar mig till mat bordet. På bordet stod det gröt med socker och kanel blandat i en skål och oboy på ett litet vitt fat, sen setter vi på kläder. Jag har en grå Harry Potter hudi på mig som vanligt. Sen går jag in i badrummet och tar min tandborste och Bamse tandkräm sen öppnar jag locket på tandkrämen tar spetsen nära tandborsten sen klämmer jag ut 1,5 centimeter av tandkräm, sen sätter jag tandborsten i munnen och drar den från vänster till höger, sen vänder jag tandborsten upp och ner och gör samma sak, det kallas att borsta tänderna. Efter det så setter jag på ytterkläder och skor sen går jag ut ur dörren och in i hissen.

Jag trycker på knappen där det står 0 sen åker hissen ner till bottenvåning, hissen öppnar hiss dörrarna och jag går ut ur hissen, svänger, går 6 steg fram, sen öppnar jag ytterdörren och går ut ur huset och in på trottoaren, svänger och börjar gå. Efter ungefär 48 sekunder så kommer man till en stor korsning, där massor av stora bilar åker förbi så jag kollar vänster, höger, vänster innan att gå över, svänger och fortsätter att gå, tills jag kommer till en öppen svart grind, går in i grinden och kommer ut på skolgården.

Jag går fram i ungefär 20,5 sekunder sen svänger, och går fram igen, tills jag kommer till en rätt stor port, går in i porten och hamnar i trapphuset, går upp för 3 trappor, går in i en vit medium stor port och kommer in i en korridor med tre dörrar på den första står det 3A på den andra står det 3C och på den sista står det 3B, jag går in i 3C och hamnar i mitt klassrum, går till andra sidan av klassrummet och säter mig på platsen som är närmast fönstret och börjar läsa tyst. Efter 15 minuter börjar dagen, först är det engelska 8:51-9:05 efter engelskan är det svenska till 9:40 sen börjar rasten jag brukar vara med Lo, Laima och Leia. Det är rast till 10:00 sen är det svenska tills 11:00 då äter vi lunch och sen är det lunchrast tills 12:00, efter det så kommer SO tills 13:20 och då slutar vi. Jag och mina vänner aka Lo, Laima och Leia går till vårt fritids MMK, vi flyttar plupp till Guldgruvan och bokar spel tid sen ringer vi upp till MMK och ber dom att flytta våra pluppar till Skapande, sen går vi till Skapande. I Skapande så fortsätter jag på mitt spindel hem. När klockan slår 14:30 så går vi till Guldgruvan och spelar TheSims4 i 45 minuter sen 15:10 äter vi mellis som vanligt äter vi rostmacka med smör och skinka. Sen är det dags att gå hem samma väg som jag kom.

När jag är hemma börjar jag direkt spela roblox med mina vänner sen kollar jag på Youtube, jag kollar på Craftee, Skark, Aphmow, Lalalalawuwu och Msa previously my story animated. Sen seger mina föräldrar att jag ska stänga av, då lägger jag min I-pad på laddning och byter om till mitt blå natt linne, sen borstar jag tänderna. Efter jag har borstat tänderna så går jag in i mitt rum lägger mig i min säng och ligger där tills jag somnar.

Publicerat

15 februari 2022

Berättat av

Alice

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02337

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Mariaskolan

Klass

3C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!