Mitt Liv

Berättat av Leia

Född 2012. Mariaskolan. 3C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

20.01.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar takwondo.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag (år 2022)

Jag heter Leia .Vakna nu Leia seger Min pappa .Jag låssas sova så mina föräldrar tror jag Sover.Till slut så ger jag mig och seger Pappa kommer .Medans Pappa går till frukostera släpar jag mig fram.Det e nästa så man skulle tro att jag skulle somna mitt på golvet.Vid hallen tittar jag på klockan.Den e 6:30.Vid frukosten gör Mamma en macka med ost till mig. Och så heller hon upp ett glas med Apelsinjuice till mig. Det e som vanligt väldig gott.

Eftersom klocka inte är så mycket och skolan börjar 8:15 så frågade jag Pappa om jag fick spela lite på min Iphone 10.Pappa sa ja!.Så jag tog fram den och slog in koden.Sen gick jag in på appen Roblox.Det e ett Onlinespel.Där finns det spel i spelet.Och när du går in på Roblox finns det masa Andar spel.Typ som Minecraft Brookhaven.Jag går in på Adopt Me.Där har jag olika slaks djur.Men min Drake(Legendary) gillar jag mest.

Leia kom nu, du måste klä på dig! Jag stänger av Min mobil. Sen går jag in till mitt rum igen. Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag ska ha mina jeans(märket e Zara )med en vit tröja som har krage och e en tjocktröja.Eller ett par tajts och en långärmad tröja med krage som är typ Rosa blå grön och Gul.Till slut bestämmer jag för Jensen och den vita tröjan.Jag går till Badrummet och borstar tänderna med min gula Tandborste.Sen borstar jag håret med min röda Hårborste.Jag klädde på mig min Jacka och min Mösa och mina vantar.Pappa klär också på sig.Jag tar på mig mina skor.Sen seger jag hejdå till Mamma.Jag och Pappa går ner för trapporna.För vi bor i en Lägenhet.När jag är vid en stolpe seger jag Hejdå till pappa också.Sen kommer Laima.Vi går tillsammans till skolan.Våran skola heter Mariaskolan.Sen går vi in.Vid hallen klär jag av mig.Sen går jag in i vårt Klassrum.Jag ser på schemat att vi ska furst läsa, sen ska vi ha Engelska,Svenska,Rast,Svenska, Lunch, Rast,So och så slut.På engelskan gick vi igenom hur man seger ett eller en på engelska.Sen på svenskan skriver vi på en grej.Sen går vi ut på rast .Efter Rasten så ska vi göra klart saker vi inte är klara med.Till lunch blir det taco.Men det e inte som vanligt.Det finns en sjukdom som heter Corona.Den sprider sig snabbt och vi måste hålla avstånd.På rasten leker jag och Laima.Men många i våran klass har Corona.det är lite jobbigt Sen tittar vi på ett program som heter Jakten på den glömda historien.Efter skolan går vi till Fritids.Jag också.Vårat Fritids heter MMK och där har vi Mycket.Datarum Skapande, Filmrumet och så har vi jätte god mellis.Och på fredagar det är Fredag idag så får vi något gott.Sen går jag hem.Hej Mamma och Pappa!har ni köpt snacks?ja det har vi!ostbollar och Glass.Jag tar av mig min jacka skorna mössan och vantarna.Sen gick jag och tvättade händerna.Jag gick in på mitt rum.Jag tog fram en av mina dockor.Sen lekte jag lite med den.Till middag blir det safrankyckling med pasta sa min Mamma. Sen tog jag fram en annan docka.

MAT!jag gick till maten.Vi pratade om att ett program som heter Talang.Det börjar idag.Där finns en jury som bestämmer om deltagarna går vidare.Deltagarna gör något vad som helst på scenen.Sen seger juryn Ja om du går vidare eller nej.Men det finns en röd knapp.Den trycker juryn om dom verkligen inte gillar det som är på scenen.Om alla 4 i juryn trycker på den röda knappen åker du ut.Sen finns det en guldig knapp som gör att om juryn gillar dig på scen kan dom trycka på den.Så kommer du direkt till final.Men juryn kan bara trycka på knappen en gång i hela programmet.Vi sätter oss i soffan.Pappa säter på Talang och Mamma hämtar glass.Vissa är jättebra andra inte.i slutet av programmet fick en kille en golden basser.Han gick till final.Klockan är ganska mycket och det är läggdags.Jag går till badrummet.Där sätter jag mig på toan.Sen måsta man tvätta händerna efter man har varit på Toa.Sen borstar jag tänderna.Och håret.När jag har gott ut från Badrummet gick jag till mitt rum.Jag klär på mig mitt nattlinne och lägger mig i min säng.På appa kommer och seger god natt och släcker lampan.Sen somnar jag.

Publicerat

15 februari 2022

Berättat av

Leia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02341

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Mariaskolan

Klass

3C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!