Mitt Liv

  • Jag själv

Berättat av Ada

Född 2010. Skarpnäcks skola. 5a.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

03.02.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att spela trummor, för jag går på trummor, läsa, vara med kompisar och släkt/familj, spela spel med kompisar och familj, (då inräknat både bräd- och skärmspel) och med mera. Mina aktiviteter som jag går på är trummor, scouter, bokfika, teater och handboll just nu.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

På morgonen vaknar jag klockan 7 eller typ 6.50. Om jag vaknar klockan 7 så är det för att jag har en väckarklocka på en uppspikad hylla bredvid min loftsäng som är ställd på klockan 7. Då ligger jag kvar i min loftsäng och vilar medans jag väntar på att någon av mina förelderar ska komma och hämtar mig. Därmed så klättrar jag nerför kanten på loftsängen (jag har en stege nedanför, eftersom att det är en loftsäng, alltså en säng med skrivbordet på golvet, och bredvid är det en stege upp till sängen.) När har jag gått ner med mitt rödpandegosedjur Rödi, går jag sedan på toa. Därefter går jag upp till köket, och äter frukost, men det är en annan historia lite längre ner.

Oftast när jag väljer kläder så ”väljer” jag inte kläder direkt, antingen så tar jag bara kläderna jag hade igår, men om dom är smutsiga så tar jag bara något ur min garderob. Mina kläder består typ av T_shirtar, mjukisbyxor, och så när jag är ute/i skolan har jag en tjocktröja/kofta.

När väl jag har kommit till köket så sätter jag mig på min ”plats” (det är inte min bestämde plats, men där sitter jag typ varje dag vid matbordet. då får jag oftast en macka, beror lite på vilken, men just den här torsdagen var det en tunnbröds macka. bredvid mackan, som jag har på ett brunt träunderlägg, så får jag fil eller gröt. när jag får gröt som lägger jag äppelmos i en cirkel och typ äpplen eller kanel i mitten av cirkeln.

När jag har hastat i mig maten oftast så måste jag snabbt till badrummet och borstar tänderna, fast oftast blir mina tänder borstade av mina föräldrar. Just nu har jag en rosa-röd tandborste med en leopard på. Det är en barntandborsta som jag har. 🙂 Sedan måste jag klä på mig ytterkläder så att jag kan gå till skolan, och ibland så har jag med mig nyckel då mamma o pappa jobbar samtidigt och inte är hemma. När jag väl klätt på mig alltihopa så går jag ut genom dörren till trapphuset och går ner till bottenvåningen. Trappan snirklar sig upp så att man typ går uppåt/nedåt i en cirkel tills att man kommer till en våning. När jag är ute så ställer jag mig vid muren mittemot mitt hus. Muren gränsar till parkeringen och busstationen. Mittemot mitt höghus ställer jag mig då och vinkar upp till mina föräldrar som vinkar tillbaka. På vintern och hösten så brukar jag springa, eftersom att jag har så nära till skolan så tänker vi (mina föräldrar o jag) att då tar det inte så lång tid (det är ioförsig sant) och då får jag lite mer bråttom. Hehe :D.

på min skoldator (i skolan dårå) så gör jag skoluppgifter,och spelar Minecraft, där har jag och mina två kompisar Iris och Irma en G.A.L.E.N. värld, den är världsbäst! men jag ska berätta lite om spelet Minecraft. Allt är fyrkanter/block, och själv är man en blockgubbe. Antingen så kan man köra på Kreativt, då kan man flyga och ta vilka block man vill ur ett ”förråd”. Men man kan även köra på överlevnad. då måste man, vilket man hör på namnet, överleva. Man måste hitta och hacka bort dom dom block man vill ha, och inte ta några hur som helst. På överlevnad kan man heller inte flyga, man måste hitta mat, för annars kan man bli hungrig, förlora hjärtan, och då dö. (Man dör inte på riktigt) Målet på överlevnad är att ta sig till The End via en portal och döda Enderdraken. Men hemma så brukar jag spela spelet Star Stable Online på antingen mammas eller pappas dator. Där så är man en figur, man får välja namn/utseende själv, och namn på häst och dennes utseende. Sen så har man huvud uppdrag att göra, och hela målet är att döda Garnok. men vi har också en nintendo switch där vi har massor av olika spel. När jag kommit hem på torsdagar så brukar jag om jag är själv äta ett färdigordnat mellis/mellanmål, som kan var en Risifrutti och macka, eller drickyoghurt med macka. Därefter så läser jag, eller kollar på tv/spelar, till mamma eller pappa kommer hem. Då värmer vi färdig mat i mikron om inte jag själv gjort det precis innan dom kom. När jag ätit den så brukar vi kanske vila i typ 20-30 min innan vi måste packa och klä på oss ytterkäder så att vi kan gå till scouterna. På scouterna brukar vi elda, jobba med sjukvård, lekar m.m. Ibland på lov och helger så är det läger. När vi ska hem så på vintern och när det är kallt eller liknande så åker vi tunnelbana hem, annars på sommaren cyklar vi. Jag har en blå cykel med svart sadel och svart styre, och även en pakethållare, men ingen korg. när vi kommer hem så brukar jag dricka varm choklad eller te, (ibland både och) och äta en macka eller fil. Sedan är det sängdags, då går jag upp på min stege och klättrar ner i sängen. sedan så brukar jag läsa om jag inte är alltför trött. Just nu läser jag sagan om ringen III (3), de är O.T.R.O.I.G.T B.R.A/ B.Ä.S.T!!!!!!!!!!! Ett riktigt tips!! Men innan man läser trean är en rekomendation att man allra först läser Hobbiten, och sedan sagan om ringen I, sagan om ringen II, och sist men inte minst sagan om ringen III. Och gärna sen sillmarillon, och alla dom andra som Tolkiens (författarens) barn satt ihop. Finns även filmer på Hobbiten och sagan om ringen 1-3.

När jag läst klart lyssnar jag på godnatt-podden Godnatt-stund, riktigt bra den med! sen så somnar jag.

Publicerat

16 februari 2022

Berättat av

Ada

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02347

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Skarpnäcks skola

Klass

5a

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!